Du må ikke tåle så inderlig vel?

den urett som ikke rammer deg selv.

I dag da æ gikk hjem fra skolen, kom en gammel dame tuslende imot mæ. Det va kaldt og surt, og det regna så smått og blåste masse. Men den gamle søte dama med hatt og rosa kåpe og borrelås-sko hadde kåpa åpen og så ganske forvirra og lost ut egentlig. Gamle damer har sjelden kåpa oppe i kaldt og surt vær. Men samtidig så ho bare forsiktig og skjør ut som gamle damer ofte gjør. Men æ tenkte: tru om ho har gått sæ bort, om ho e ute og surrer og ikke egentlig vet veien hjem? Det skjer jo av og til. Men så tenker man alltid: kan ikke blande mæ inn i andre folks anliggender, fornærme noen ved å spørre: trenger du hjelp? Så ho gikk forbi, sakte og forsiktig og nølende, mens æ, og alle de andre på veien tok den trygge veien ut og lot som ingenting. Triste Norge.

Du må ikke sitte trygt i ditt hjem
og si: Det er sørgelig, stakkars dem!
Du må ikke tåle så inderlig vel
den urett som ikke rammer deg selv!
Jeg roper med siste pust av min stemme
Du har ikke lov å gå der og glemme!
Arnulf Øverland

4 kommentarer

Guro

27.05.2006 kl.19:03

YYYngvild!! Du skulla da ha fulgt etter dama å se om a hadd nå mål å mening me turen!

Vero

27.05.2006 kl.19:04

Dama hadd sikkert alzheimers å va helt bortevekk stakkar...hu ligg sikkert kald i ei grøft no...

Vero

26.06.2006 kl.22:31

HU LEVE!!! æ så a i dag attme Voll-Gård!!! i rosa kåpe å borrelåssko fortsatt! hu sto å stirra ut i lufta å virka ganske lost for å si det mildt...å ja, det så virkeli ut som om hu hadd gått sæ bort. huffs.

Vero

05.07.2006 kl.07:36

igårkveld hadd hu kasta den rosa kåpa!!! å gått over te småsko!! hu e tydeli i sommermodus. hu hadd brune strømpa som va rulla ne te anklan å ekle sår på leggan...en singletakti greie på sæ å det slang sånn under at æ trur bh'n va fraværende. men hu så ganske målretta ut i gårkveld ass...

Skriv en ny kommentar

hits