Tirsdag 15.08


Her e vi. Vi kom fram i rute på søndag kveld. ALT gikk som smurt, fra Gardermoen til Accra, selv med 9 kolli bagasje og et par titalls kilo overvekt. Med Guro i rullestol følger det med visse frynsegoder også. I Frankfurt ble vi standsmessig henta utenfor flyet i egen minibuss bare til oss, og ble kjørt rett til VIP-loungen der vi ble plassert sammen med en haug eldre som sannsynligvis ble plassert der for å bli henta og fulgt til gaten, for å unngå forsinkelser. I sikkerhetskontrollen i frankfurt derimot ble dem en smule skeptisk til guro sine diverse electronical devices og så rart på mæ som sendte det gjennom røntgenmaskina, og for første gang måtte æ bli med bak et sånt avlukke for å sjekke ka æ egentlig hadde oppi bagan. Men vi hadde ingen sprengstoff så det gikk bra. I Accra gikk det enda "smoothere". Der kunne æ og Guro gå gjennom passkontrollen uten at dem sjekka nokka, mens Veronica viste frem passan vårs. Et blikk på oss fra tolleran ga oss også free passage selv om vi hadde to fjell med bagasje.

Utenfor skulle vi bli møtt med huseieren sin counterpart i Ghana, mr. Trust, og vi hadde nok alle sedd for oss en eldre herremann i dress eller no i den duren, men neida. Mannen som hadde en lapp med Knudsen på va en muskelbunt av en fyr i nettingsinglet, med en bil dekorert med bilder av sæ sjøl i bar overkropp. Etter en bitteliten stund dukka også Eddy opp (I"m on my way, be there in 2 minutes….") og det va nydelig å se han igjen. 6 måneder e plutselig over. Det va veeeldig uvant å plutselig ha han innen rekkevidde igjen. Og veldig bra!

Mr. Trust og en taxi tok oss og bagasjen med til vår leillighet som lå litt lenger unna alt mulig enn æ hadde forventa men lite man kan gjøre med det. Huset levde opp til forventningan vi fikk gjennom bildan vi fikk tilsendt, mye større enn bildan ga uttrykk for og digre rom med digre senger. I like… TV har vi også. Og en live-in housekeeper/fyr som bor her gratis i bytte mot å passe på de hvite daman som plutselig kom inn i livet hannes. Det e lettere å unngå å bli passa så mye på her i Ghana som afrikanera har en tendens til å tro at dem må, enn det va i tanzania, hvis æ bare ytrer noen ord på twi og later som æ e kjent… Accra kjenner æ rett og slett ikke særlig godt, men nu har æ sjansen.

Nabolaget e fint og rolig, med all slags butikker med omtrent alt man trenger i det daglige. Likevel brukte vi en formue i går på hviting-supermarkedet i hviting-distriktet, men i dag orienterte vi oss i nærheten og fant det aller meste i "shopping"gata her. Lokale kulinariteter (?) fant æ også. Lykke!

Foreløpig har vi ikke så altfor mye å fylle dagan med, men har innført twi-skole hver kveld, og muligens daglige spaserturer for å bli kjent i området. Og så har vi scrabble.. Men i morgen/i dag skal Guro og Vero prøve å snakke med folk på Afrika-instituttet på universitetet og se om dem kan komme med råd og tips og kontakter. Iiik. Æ ska aldri ta en master. Man må jo finne ut alt sjøl.

Nu skal æ forberede mæ til twi-leksjon nr. 2. hvis elevan tar det seriøst må jammen æ også.

Sist men ikke minst, mitt nye telefonnummer e som følger:

00233246543622 (i stedet for 00233 kan man på mobil bare bruke +233….)

Vi låner Eddy sin postboks så hvis noen sender nokka, si fra på forhånd så vi vet om vi venter nokka. Da kan den her adressen brukes:

Mitt navn

P.o. box TT 89

Tema

Ghana

2 kommentarer

Tonje

20.08.2006 kl.01:21

Yngvild kor arti!!! vil ss!!!Vet du ka, d e en fyr som har sendt m b-poster p blink, om han kan f mail-adressen og tlfnr ditt!Hihi han bare "Hello i know your friend? blond hair, glasees, i want e-mail please?" Hihi, skreiv at desverre ikke hadde adressa di, d e sikkert en kis som har sett d p opticom :D Det sto nu at han bodde i vads."Ok. its ok, is your life good? its ok we be friends please? You have your friend phonenumber??" bare h nei sorry har ikke nr hennes heller..."its ok, your life is good? are we friends please?"Hehe.. Jajaa.. koooos d masse med Eddy og afrika og AAALT :)

Cecilie B

21.08.2006 kl.18:32

Heey :)S fint at dokker kom dokker fram like hel!! :) Va nok deilig se Eddy ijnn ja kan tro :) Hper du fr en knakanes bra tur :) Si ifra om d e nkka du vil ska sende d, whatever!! You know what!! :D Haha :P Kos d:)

Skriv en ny kommentar

hits