Sverige, Sverige, elskade vän...

Etter en dag med utagerende selvforherligelse (17 mai…) fant Unn-Eirill og æ ut at vi trengte å avreagere litt og dro dermed til Sverige. Ja, tidlig i dag mårres satt vi oss på Nabotåget til Östersund sammen med en gjeng svenske business-folk som måtte diskutere den kjedelige jobben sin heeeele veien. Heldigvis hadde æ utstyrt mæ med det billigste litterære verket som va å oppdrive en torsdags morra på Narvesen, nemlig Magi i ørkenen av Sarah Morgan. En lærerrik fortelling fra en mystisk araberstat i ørkenen, der en stakkar prins lever i sitt store slott, ensom og bitter, men likevel med så mye kjærlighet å gi en uskyldig britisk kvinne som selges til ham av sin bror som ikke klarer å betale gjelda han har til prinsen. Drama, kjærlighet, og moralen til slutt…

Æ har aldri vært i Östersund, men i fjor va æ i Svinesund og husker sjokket da æ tusla inn i Godis-butikken der. Rad på rad på rad med godterier i alle fasonger og æ tenkte: jasså, så det e det her som e Sverige som alle snakker om. Alt æ visste om va bassengferier i gamledager, og det nærmeste æ noen gang kommer harry-tur e jo til Nuorgam, og der e det lite godis-affärer. Men Östersund va ikke akkurat Svinesund. Det va en stor vanlig by og vi kunne gå rundt omkring uten å føle at alle stirra og tenkte: Å Gud, der kommer de derre rare nordmennan for å kjøpe flesk og sprit. Skummelt va det når vi skulle kjøpe pølse og skjønte vi måtte si korv, for da ville de jo merke at vi va norsk. Så vi kjøpte hver vårs French Hotdog… :-)

Målet med turen va verken kjøtt, sprit eller godis, men bare å komme sæ vekk fra Trondheim, eksamen og hverdagen, og feire at Unn-Eirill hadde FRI før første gang på år og dag. Æ har jo naturligvis en slags fri hver eneste dag, i og med at hver dag står tom til å brukes akkurat korsn æ vil. Men meninga e å bruke hver dag til lesing og/eller skriving… Hurra for Sverige når man kjeder sæ!

sverige

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits