N-ordet. På'an igjen.

Jeg er trøtt og sliten. Har ikke sjans å skulle hamle opp med kommentarfelttrollene. Igjen raser debatten om hvilke ord som er greie å bruke om mennesker med afrikansk opprinnelse. Igjen er de norskeste norske i indre innland av Norge forferdelig opprørt fordi de igjen blir fortalt at n-ordet ikke er greit. 

La oss kalle en spade en spade. Vær så snill, vi må få lov til å bruke et ord som har så negativ betydning for SÅ MANGE MENNESKER, i Norge, og i verden. Fordi det er vår rett, som EKTE nordmenn. For husk, de er kun noen som er norske, og det er de som KUN har helnorske aner tilbake til steinalderen. Gud forby om noen fra et annet land vil identifisere seg med oss, våre verdier, vårt land.

Onde tunger i kommentarfeltene påpeker at INGEN som ikke "alltid" har bodd i Norge kan kalle seg norsk. Ikke engang de som er født og oppvokst her kan kalle seg norske dersom foreldrene ble født i et annet land. Skremmende nok er det til og med de som hevder at adopterte, eller mennesker som har en norsk og en utenlandsk forelder, heller ikke er 100% norsk. Ringer det noen bjeller? Får du noen assosiasjoner til ...tja.. skal vi se? Holocaust? Eller er du en av de som benekter det også?

Det er 10 000 mennesker akkurat nå som liker den dustete siden: "Gi oss tilbake "Neger på Ål Stasjon" på Facebook. Det handler ikke om sangen. Det handler om holdningene til alle de som liker denne sida. Jeg er ikke den som "leter etter rasisme". Jeg er gift med en afrikaner som tar svært lett på ordbruk. Han lar seg ikke lett krenke. Rasisme er ikke et ord. Rasisme er negative holdninger og nedlatende syn på folk med annet opphav enn en selv, det er forskjellsbehandling pga. hudfarge, det er generalisering på grunnlag av et menneskes opphav.

Men det er påfallende mange som får helga si ødelagt av at de ikke "får lov" å si neger til mannen min. Hvorfor skal du si asiat, kineser, japaner osv., men ikke afrikaner? HVORFOR må folk med afrikansk opprinnelse ha et eget ord, et ord som er brukt i grusomme settinger opp gjennom historien? Et ord som man VET oppleves krenkende for svært mange? Mister dere virkelig makten i deres eget land, mister du virkelig din kultur, ved at mange, mange, MANGE bare spør om ikke dere please, hvis dere gidder altså, la være å kalle meg neger?

Hvor mange krangler om å få kalle psykisk utviklingshemmede for idioter eller mongoer? Hvor mange bare MÅ få kalle funksjonshemmede for invalide? Eller kineser for guling? Av en eller annen grunn har vi blitt sivilisert på dette området og funnet nye, tidsriktige ord. Om 30 år har kanskje disse ordene også gått ut på dato.

Vil n-ordet noen gang bli lukket og låst ned i fortiden, der det hører hjemme? Eller vil min datter også komme hjem og fortelle om å bli kalt dette? Jeg bare spør. Og får ingen svar som er oppløftende foreløpig. Nettrollene har vel også barn. Som skal omgås mine barn.

Krenk i vei. Håper det føles godt å være norsk og verne om det norske.La oss kalle en spade for en spade, sier du. Ok, du er en idiot, så da skal jeg kalle deg ved ditt rette navn. Idiot.

 

Én kommentar

Et snilt kommentarfelttroll

01.06.2015 kl.04:56

Kommentarfeltkjærlighet! Og hjertesukk: Jeg skjønner heller ikke hvorfor det er så viktig "å få lov" til å bruke ord om andre mennesker som mange har et problematisk forhold til av historiske eller erfaringsmessige grunner. Men jeg lager ikke selv noe styr når jeg hører folk bruke slike ord, fordi jeg tenker at de kanskje bare er ignorante og ikke nødvendigvis rasistiske. Selv om det f. eks stikker i hjertet når noen spør meg om jeg tenker å finne meg en "degos" her i Mexico. Jeg hører nemlig bare nedlatenhet i dette ordet, på samme måte som ordet neger gir meg veldig dårlige assosiasjoner, - ikke til afrikanere, men til diskriminering av folk som har en annen hudfarge eller etnisitet. Og nå når jeg tenker på det igjen blir jeg jo kjempesint, jeg og, med tanke på at noen skal bruke slike ord med slik en lang, laaaang historie med nedsettende bruk, om folk jeg er glad i. Bra skrevet Yngvild, og som du sier er det holdningene som ligger bak, og ikke nødvendigvis ordene som er problemet. Men at ordene blir et tullete problem fordi de minner om det som ligger bak. Det kan være veldig deprimerende, men med tanke på alle de fine norske folka jeg kjenner, med mange forskjellige hudfarger og også opprinnelsesland, som påvirker omgivelsene sine bare ved å være bra folk, så tror jeg at vi er på vei til å endre masse uhyggelige holdninger i denne delen av verden som vi kjenner som "Norge". Eller håper i alle fall. Håper veldig.

Skriv en ny kommentar

hits