Sommerkroppen 2014

Eller #SK2014 som jeg nettopp har skjønt er en godt brukt hashtag i disse tider. De står altså for sommerkroppen 2014. Enn det. Det er dette vi er opptatte av. Over 6000 bilder på Instagram har den taggen.

Jeg har ikke sommerkroppen på plass. Det får jeg ikke heller. Hadde det heller ikke i fjor eller året før. Jeg sto på treningssenteret idag, svettet som en tullebukk, følte at instruktøren på step-timen så rett på meg da hun ropte: sterke armer, høyere bein, mer kraft!! Jeg var ikke en av de som spratt høyest for å si det sånn. Men jeg var jo der iallefall. Og det er godt nok for meg.

Da jeg sto i garderoben senere, sto jeg rett ved ei smekker ei, med stringtruse. Jeg hadde ikke stringtruse idag (heller). For noen år siden kunne jeg aaaldri tenkt meg å gå på gruppetimer på et treningssenter. Masse superspreke babes, der hører iallefall ikke jeg hjemme. Nå er det det gøyeste jeg gjør på trening - saltimer. Det er mange superspreke babes der. Men det er veldig mange andre damer der også. Og uansett, jeg tror jeg driter i hvem som er der og hvordan de ser ut. Og jeg driter i om de ser på meg eller ikke, om de tenker at jeg er en slappis der jeg står bakerst til venstre (siden jeg har en lam muskel i venstre øye og ikke kan flytte det til venstre, ser jeg alt bedre fra venstre siden av alle rom, i retning høyre), om de tenker jeg er feit og dømmer meg for det eller hva som helst. I DON'T CARE.

Det er så komisk å stå der når supersmekre jenter står kroket med håndkle surret rundt kroppen mens de prøver å dandere på seg BH'en og trusa uten at vi andre i garderoben skal få et glimt av sommerkroppen deres. For de har jo virkelig sommerkroppen. Jeg står der med babymage som henger over keisersnittarret og et par fordeler som ikke følger dagens mote nødvendigvis. Komisk er det kanskje, men også skremmende og trist. Da jeg vokste opp var det et visst press på hvordan vi skulle se ut og hva vi skulle ha på oss. Nå ser det ut til at det er det eneste fokuset for unge, smekre jenter. Og kanskje de ikke fullt så smekre. Jeg gruer meg til å oppdra en tenåringsjente, hvem vet hvordan samfunnet er om 12 år. Det er blitt mote å trene og spise sunt, det er vel og bra det, men det er kanskje litt for mye fokus. Du skal helst ha mellomrom mellom låra. #gap heter det. På Instagram.

Jeg ble aldri tynn jeg. Trente hard kampsport 4-5 dager i uka i ungdommen, sprek som bare det. Tynn og smekker? Niks. Jeg tilbrakte 10 måneder i Ghana og kom hjem 15 kilo lettere. Altså den eneste slankekuren som virker på meg er å bo et år hos en lavere middelklasses familie i midten av Ghana og spise kokt yam og fisk omtrent hver dag. Det er gjennomførbart, men det er litt tungvint. Så kanskje jeg får gjøre det beste jeg får til nå, og være nøgd.

Jeg er nødt å lære Nelly å drite i det. Jeg innser at det kanskje blir omtrent umulig, i allefall i en periode av livet hennes. Men etter snart 31 år i denne kroppen er det i allefall deilig å rive av seg klærne på treningssenteret og sprade inn i dusjen og egentlig drite en lang marsj i hva noen tenker, og om noen ser meg, og kanskje de blir motivert til å trene enda mer når de ser meg? :-)

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits