Fandens oldemor, så vanskelig det e å finne på en tittel...

Og plutselig er det over. Det er som om det var en drøm at jeg i går satt i en bil i Ghana og suste bortover overfylte gater. Overfylt av biler som kjører etter helt andre skikker enn vi har her hjemme, høner i bur til salgs langs veien, mennesker overalt. Den varme vinden som gjør at alle de småsmå tynne hårene på hodet mitt klistrer seg til den svette panna.

Luktene, lydene. Det virker helt uvirkelig når vi et halvt døgn senere kjører langs E6 i Nord-Trøndelag. Lydløst. Luktløst. Vestlig pop kommer forsiktig ut av radioen. Ikke noe heftlig Ghana-pop som rister i de utslitte høyttalerne i den skranglekassa av en taxi vi sitter i. I den samme skranglekassa lar jeg barnet mitt kravle rundt i baksetet, stå og se ut vinduet, prikke litt på skuldrene til sjåføren. Plutselig er vi i Norge og både Nelly og jeg sitter fastspent på hver vår side av bilen.

Når jeg sitter i Ghana, dag 2, selveste Julaften, med dundrende herregud-det-er-så-varmt-her-hodepina som jeg egentlig får hver gang jeg kommer til Ghana, og bare tenker: jeg vil hjem, jeg hater det her, hjemme er alt så fint og flott. Også kommer vi hjem, til et tomt hus, ingen som står utenfor og roper av glede over at vi har kommet, ingen har laget mat til en trøtt gjeng på 3, vi er helt alene. Antiklimaks etter en familieuke utenom det vanlige, med tilreisende slektninger i tillegg til de fastboende i hus. Kusiner, fettere, tanter, unger og voksne. I et lite hus. Og her sitter vi 3 stykker, i et større hus.

Inntrykkene er så mange. Selv om dette var min 7. gang i Ghana. Flere blogginnlegg ligger nok på vent. Må bare sjekke notatene jeg tok underveis.

Nå er det nyttårsaften for en trøtt gjeng som har reist hele natta. Jeg har for første gang sovet på fly, mest sannsynlig takket være reisesyketablett kombinert med rødvin.... Knall.Nelly sov hele veien fra Accra til Amsterdam og fra Amsterdam til Trondheim. Kjekkere unge å ha med seg på fly tror jeg ikke finnes. :-) Så får hylinga på flyplassan bare være.Godt nytt år!

 

Ingen kommentarer

Irmelin

31.12.2013 kl.22:00

Godt nytt år til dåkker :)

Høres ut som dåkker har hadd en spennende tur, håper på å få høre mer :)

Klem

Skriv en ny kommentar

hits