Jul i tropene

I wanna go home for Christmas. Men det skal æ ikke. Egentlig hadde æ jo tenkt å feire jul i eget hus for første gang. Men det va før lillesøster Danso hadde annonsert dato for hennes my big fat Ghanaian wedding i Ghana i jula. Jula ja. Akkurat. Bryllupssesong i Ghana. Vips, så va tidenes korteste tur til Ghana bestilt. I jula. Min 3. jul i Ghana. Æ vet ka æ går til, og har forlengst planlagt julefeiring på Levanger noen dager FØR vi drar. Ribba ligger i frysern. I år får vi åpne pakker før julaften, hurra!

Julaften skal nemlig brukes til akklimatisering og venne Nelly på sine 2 største redsler her i verden for tiden: Dyr og afrikanske damer.

Jepp, du leste rett. Nelly e redd for afrikanske damer.  En veldig praktisk fobi med tanke på ferien. En bestemor og 3 ivrige tanter går under den kategorien. I tillegg finnes det en del andre i Ghana som går under samme beskrivelse. Satser på en rask tilvenning. Tviler egentlig på at ho har noe valg. Face your fears, e det ikke det dem sier?

Dyr finnes det også i Ghana. Du trenger ikke akkurat dra på en hønsegård for å se høns. Dem tusler rundt i gatan. Samme gjør geiter. Hunder. I noen områder også kyr. I tillegg kommer fugler, firfisler mm. Og vi skal til Ghanas nest største by. Blir stas! 

Men ikke tro at vi gruer oss. Storgleder mæ til å se familien til Eddy treffe Nelly. Æ gleder mæ til å treffe svigers. Æ gleder mæ til å se Nelly leke sammen med sine 2 søskenbarn som e født i 2012. 3 unger som deler DNA, men som vokser opp i 3 ulike land: Ghana, Norge og USA. Helst skulle æ lagd en dokumentar om dem. Æ gleder mæ til svigermors hjemmelagde mat. Æ gleder mæ til ekte ghanesisk "gatekjøkkenmat". Æ gleder mæ til enorme (billige) avokadoer og mangoer. Æ gleder mæ til julegudstjeneste med liv og røre og musikk. Æ gleder mæ til å se Nelly danse i kirka i bryllupet. Og ikke minst, være blomsterpike... Burde kanskje begynne å øve. Gleder mæ til å bli litt brun midt på vinteren. Æ gleder mæ til å være uten trådløst internett til alle tider, til å være et sted der TV-programman ikke alltid fenger mæ, og æ derfor (forhåpentligvis) bruker tida på å lese bok på kvelden istedetfor å kaste den bort på en skjerm. (Men regner med at kveldan blir bestående av høylytt skravling i stua.)

Jul her?Eller her...

Det blir stas. Spennende. Jul i Norge blir det mange nok av. Og uansett har æ ikke et sted der juletreet kunne stått her i stua, så da slipper æ det problemet før jul.

Så nu gjenstår bare handlelista før jul:

Julegaver

Malariapiller til Nelly

Solkrem

Ingen kommentarer

Hilde

24.11.2013 kl.21:47

hHAHAhaaha du burde vært forfatter. skriv erlend loe-aktige bøker. æ villa kjøpt.

Skriv en ny kommentar

hits