Second hand

I går fikk æ noen søppelposer fulle med barneklær av en kollega. Det e bare den siste i rekka som villig lar Nelly få arve ting ho trenger - helt gratis. Æ ble inspirert til å skrive om det.

Siden ræka ble oppdaga, har det egentlig rast inn med ting og klær fra venner og kolleger. Æ har fått seng, stellebord, dyner, badebaljestæsj +++ Søstra mi har jo 2 små, og at æ har arva mest av ho e kanskje ikke en bombe, men det e vi veldig, veldig gla for! Men også venner og kolleger som sagt har spurt: trenger du seng? Vil du ha en pose med klær? Vil du kjøpe bilsetet mitt, du ska få det billig? Og sånn går nu dagan. Vi har fått massemasse, og æ har nesten blitt snytt for å kjøpe klær til Nelly.

Nelly sjekker ut nye votta!

I dag e jo forbruket på topp, samme med miljøforurensing. Æ liker å si at det e miljøvennlig å arve -  og det e det jo. Men selvsagt sparer man en masse penger på det også. Eddy har en litt anna bakgrunn enn æ, og kan se på arv som en slags veldedighet. I Ghana kalles second hand klær for Obroni wa wu, som betyr død hvit manns klær. Altså, i Ghana kan man ikke forestille sæ at så mange fine klær bare blir kasta av folk i Europa, så eieren av klærne som sendes til det store second hand-markedet som Afrika (dessverre) e, må være død. Ellers ville han vel ikke kvitta sæ med fullt brukbare klær?

Nelly i arva fleece-dress, arva ullbody, arva sko og egenkjøpt lue. Smokken e heller ikke arv.

Joda, det vil han nok. Noen av mine kuleste vesker har æ kjøpt brukt i Ghana. Importert fra England, og eksportert til Norge av mæ. Så æ sier til Eddy: vi får ikke klær fordi folk trur vi ikke har råd til det sjøl. Æ tar i mot fordi det e latterlig å skulle kjøpe nytt når det finnes så masse barneklær som knapt e brukt. Æ har en haug med såvidt brukte klær som Nelly fikk nytt, som æ venter på å gi videre. Det e bare det at æ ikke vet om ho e sistemann i rekka :-) Så æ må vente litt i tilfelle det kommer en lillebror eller søster - om hundre år.

Vi e veldig takknemlig for alt vi har fått, og gleder oss til å gi våres ting videre. Arv e gull.  Og Finn.no. Bruktkjøp e også gull. Og hjemmelaga.. Dagens moral/miljøpreken!

Én kommentar

Vero

22.09.2013 kl.21:18

Arva e fint! Det e strikking å :) Fine klær, både det dåkker har fått å det som e sjøllaga!

Skriv en ny kommentar

hits