barselkos

Norge e et fint land. Når du blir gravid får du alt gratis av lege- og jordmorbesøk. Du får informasjon, og masse tilbud om hjelp fra helsevesenet dersom du trenger det. Alle e kjempehyggelig og snill. Når babyen har kommet ut, får du en helsesøster som du enten liker, eller ikke liker, som skal følge opp ongen (og dæ) ganske tett, i allefall i starten. Fortsatt gratis selvfølgelig. Ongen får gratis legetimer fram til den e 12 (?).

Du får lønna permisjon fra jobben din i mange mange uker, måneder. Æ har vært hjemme snart et år, selv om 7 uker har vært ulønna. Helsestasjonen gjør også nokka anna trivelig for oss mødre. Dem tar initiativet til å starte opp barselgrupper for oss nybakte mammer. Sånn at du har noen å treffe som har akkurat samme interesser som dæ, kanskje for å avlaste resten av din sosiale krets. Her kan du nemlig snakke om ALT, bæsj, gulp, søvn, ka babyen kan  og ikke kan, tenner, fødsel, inkontinens, rifter og mannfolk. Og en del HUS. Interiør og sånt.

I starten va æ ikke med på barselgruppa mi. Æ sto ikke engang på lista pga. en glipp. Men æ hadde heller ikke nå lyst å dra. For i starten hadde æ mest lyst til å levere tilbake babyen min på sykehuset, og reise til Mexico. Eller nå sånt. Og siden det va det æ hadde lyst til, torte æ ikke fær på barseltreff med masse perfekte, lykkelige mødre, som IKKE ville levere sin baby tilbake til sykehuset. Da ville dem jo trodd æ va tullerusk ja, for alle e superhappy rett etter å ha fått barn, spesielt sitt første, og tar det hele med stor ro og får til alt fra dag èn, og sover hele natta. Eller?

Men det gikk sæ jo til, og da æ endelig kom mæ på barseltreff, traff æ masse søte, kule, snille, tøffe damer med søte babyer. Det e faktisk bare fine folk i barselgruppa mi. Ingen raringa, ingen som e slem, sær eller teit. Neida, helt normalt og fint og koselig. Og det kuleste e jo at man kan dra hjem til alle de her damene og få servert deilige lunsjer og snakke sammen om bæsj, gulp osv.

Idag va Nelly og æ på kanskje vårt siste barseltreff, iallefall på dagtid...i permisjonen. For nu e det bare 2 uka igjen til jobb for mor, og den ene uka skal vi tilbringe i Spania. Tida ble plutselig borte, har bare lyst å skru tida tilbake til sånn ca august. Men det går visst ikke.

Idag va vi nesten på Skogn, i nyyyyydelige omgivelser, med vintersol og snø, i et nybygd hus med utsikt over fjorden. Dokker må ta til takke med mobilbilder, men skulle så absolutt hatt kamera med og tatt bilder i det fine lyset inne i det fine huset med stoooore vinduer, av de søte store ongan våres. 

Masse god mat!!

Nam.

Nelly koser sæ. Som vanlig.

2 kommentarer

tinab

14.02.2013 kl.22:57

herlige bilder!

Hilde

15.02.2013 kl.08:50

flink å skriv du. klokt oppsummert!

og d va bra du kvinna dæ opp til å bli med i gjengen :)

Skriv en ny kommentar

hits