handelsblokade

Har skjønt at en såkalt shopstop har blitt mote, og måtte selvsagt derfor lage mitt eget ord for ikke å bli en av mengden..

Men. Permisjonen min tok slutt midt i januar. Merkelig nok går æ enda hjemme og koser mæ med Nelly. Selv om vi i Norge har omtrent den beste permisjonsordninga i verden, ble det uansett ikke nok tid for mæ og bestemte oss for at æ skulle ha ulønna permisjon fram til mars. Nu raser tida avsted mot 4. mars. Men mellom 15. januar og 15. mars blir det ingen lønning på ho mor. Så i første omgang blir det shopstop fram til da, om ikke lenger. Tør ikke love et helt år, som visstnok e meninga, men 2 måneder e bedre enn ingenting!

Æ må lage mine egne regler for min handlestopp:

Dette er det lov å bruke penger på:

- Mat

- Husholdningsartikler/hygieneartikler vi MÅ ha

- Ting/klær Nelly MÅ ha

- Månedskort på svømmehallen og dykkebriller (nytt og bedre liv, allerede startet.)

- Bursdagsgaver, hvis det e absolutt UMULIG å lage sjøl, men det skal strebes etter å lage gaver så langt det lar seg gjøre.

- Eget hus/leillighet

- Om mulig skal man prøve å bytte til seg ting, mot andre ting man kan bli kvitt, med andre shopstoppere kanskje?

 Altså, ingen klær, ingen nips, ingen tull og vas, ingen bruktbutikk-kjøp... Ingen Figgjo. Lykke til til meg.

 I går gikk det allerede på tverke, for da skulle ei venninne og æ på nyåpning av bruktbutikken på gjenbrukstorget utenfor Levanger. Butikken va blitt stor og fin, og det va masse ting, og MASSE folk, som heldigvis sto mye i veien for mange av de fine tingan, så æ slapp å se dem. Nelly ville ikke henge i manduca, ho ville mye heller rulle rundt på gulvet, så da fikk ho det under et bord, tryggest med tanke på å bli trampa på. Og på bloggen til ho som driver butikken, containergirlassistent, kan man skimte lille ræka mi på et bilde. Vi satt å leste i spanske barnebøker, og gamle bøker om norske misjonærer i Zulu-land med hårreisende syn på afrikanere, mens noen tydeligvis har snikfotografert.

 Æ brukte penger. 20 kroner! Men det va mest for å få et lodd, så æ kunne bli med i trekninga om fine bøker om gjenbruk. Æ brøyt ikke reglan helt, fordi æ kjøpte nokka til Nelly. Forsåvidt ikke nokka ho VIRKELIG trengte. Eller? Man kan jo ikke få for mange rangler?? Iallefall ikke gamle rangler..

Stakkar barnet lider under shopstop'en og må kle sæ i mors gamle, for små, babyklær fra 80-tallet. Alt kler den smukke.

Idag har vi tilbrakt mye tid ute, først på jakt etter bjørkeris, som skal bli til fastelavensris i hendene til Levanger Unge Sanitetsforening. Vi va ikke helt sikker på om det va bjørk vi fant, men undertegnede kappa mens ris-sjefen fulgte med og passa barnet. Vi traff en hest, og en katt. Nelly syns begge va skummel. Været va fantastisk. Himmelen på hjemveien (ja, alle kjentfolk, æ gikk hjem fra...rundkjøringa på Mule) va fantastisk.

Frisk luft. Gratis trim. 

4 kommentarer

Skjerstad

30.01.2013 kl.09:01

Så artig at du var på Bruktbo Mule i går :)

Jeg var jo også der..kanskje vi var der samtidig.

Jeg var der den første halvtimen.

Fikk jo tak i den Afrikanske dama vettu ;) Trenger litt maling og stell den da stakkar.

Nelly er ei nydelig lita jente :)

Kul rangle.

Jeg har ikke kjøpestopp..men brukt er jo ikke så dyrt heller da ;)

Tanken er fin.

Kos deg i dag også !

Janne

Skjerstad

30.01.2013 kl.15:29

Hi hi, ja det er jo ikke til å ta feil av ;)

Ingrid

30.01.2013 kl.22:34

Hva kan man vel trenge mer enn en retrorangle? Hun er skikkelig søt :)

Veldig lurt å ha kjøpestopp samtidig som man kjøper hus forresten. Vi ble litt sånn: Toogenhalvmillion?Hvaerveldatjuetusenforenbåt?EllerdennenestengratisbareTREtusen? Ikke bra.

Vero

31.01.2013 kl.15:00

Vurderte å ha kjøpestopp på garn, men visste jo at det ikke ville funke. Øynet et håp om at januar kom til å gå bra, men gikk på en smell i forigårs ;) Ooops. Fin rangle, fin unge, håper på hus!

Skriv en ny kommentar

hits