Mammaperm

Mammapermisjonen min starta jo forsåvidt 16. april, men først NU har æ tenkt å bynne å blogge om den. Håper det blir til nokka, og ikke bare e et innfall æ fikk idag! I fare for å kopiere pappabloggeren Superpapsen tenkte æ å komme med tips på ting man kan finne på i mammaperm. Neida, ikke akkurat. Men blogging må til altså! Mister jo skriveevnen av å ikke blogge.

I starten av permisjonen min (etter at Nelly ble født) kunne æ ikke se for mæ at æ NOEN gang i resten av mitt liv skulle ha tid til nokka som helst. Gå på do, ta en dusj, lage middag. Det ene va tid, det andre va energi. Fødselen ble et keisersnitt, søvn va fraværende de første ukan og æ va helt utslitt. Når Nelly sov, satt æ bare i sofan, for soving på dagtid kan æ enda ikke, og uansett kor trøtt æ va gikk ikke det. Æ våkna av hver eneste lyd Nelly lagde, og dagan gikk med til amming non stop fordi ho sovna hele tiden mens ho spiste, men våkna hver gang æ la ho fra mæ. Sliten.no. En ganske så heftig start, men har innsett at det e ganske heftig for dem fleste nybakte mødre! 

Nu e Nelly over 3 måneder og krever fortsatt mye, men det e en helt anna verden! Nu ligger ho her ved min side og sparker med fotan mens mora blogger. Ho sover og spiser litt mer rutinert, selv om ho e ganske loco på natta (syns æ). Ho e for det meste blid og fornøyd, og æ har lært mæ at æ KAN se på TV, spise, vaske gulvet, blogge MENS ho e våken. Æ kan nemlig ikke sitte å dikke med baby HELE tida, æ får lov å gjøre andre ting mens ho e våken også. Uten for dårlig samvittighet.

Idag fant æ ut at mor skulle på spa mens Nelly va våken. Ho synes det va en god ide, men va litt bekymra for at det kom til å ta litt for lang tid, og at ho skulle bli altfor trøtt og utålmodig mens vi venta på at hårfargen og ansiktsmaska skulle virke. Da lærte æ nå nytt og praktisk. Drøy babyen sin sovetid så lenge at det grenser mot hyling, og ho sovner STRAKS ho blir lagt ned. Da slipper man evig vognrugging, eller inn og ut av soverom x antall ganger for å kosemose ho i søvn! :-) God plan.

Tips når du skal farge håret med 3 måneders gammel baby:

1. vippestol på badet 

2. IKKE GLEM Å SE PÅ KLOKKA! Baby kan fort distrahere og farge sitte i for lenge!

 

Lykke til! 

2 kommentarer

Tone Sillah

31.08.2012 kl.13:03

Så flott Yngvild! Fint at du dele tankan dine med andre! Det kain vær te god hjælp for mange som sitt å lure på kålles babylivet for andre småbarnsmødre e:-)

Stoooor klem!

Kine

31.08.2012 kl.14:25

Bra med mammablogging!:) Kjenn meg igjen og enig i alt! Det har absolutt blitt enklere å gjør ting no og litt etter litt bi man meir trygg på seg sjøl og hverdagen:) Bi artig når dåkk kommer på besøk, spent på to babya i hus!:)

Skriv en ny kommentar

hits