hva min mann kan

På tide med et skryteinnlegg av mannen min. Mannen min går faktisk under kategorien innvandrer. Han e mørk, fra Afrika, (sikkert muslim), og blir møtt med fordommer enten vi liker å innrømme det eller ikke. Han kan gå langs gata og noen kan faktisk, i lille Levanger, rulle ned vinduet og vise fingern til han. Det har skjedd. Og han har nok møtt en del andre situasjoner som den, men han liker ikke fortelle mæ om dem, for da får æ så dårlig samvittighet for at det e "mitt" folk som oppfører sæ som idiota. 

Siden han kom til Norge i april 2009, har han rukket veldig mye. Mot alle odds, spør du mæ. Iallefall mot mange odds. Æ fikk et tips en gang, av en venninne som også va gift med en innvandrer. Når han kommer, la han ordne det meste sjøl. Tving han til å fikse alt av papirer og dokumenter, send han på politistasjon og folkeregister, tuberkulosetest og første skoledag på norskkurset. Han va nok ganske sint på mæ noen ganger, og følte sæ svikta av mæ. Enn at han kom helt til Norge, også gjorde æ nesten ingenting for han! Det va vanskelig for mæ og noen ganger, men æ hadde en plan. Og planen funka. Han kan alt, han vet alt, han forstår det meste.

Han lærte norsk på rekordfart, spør du mæ. Han gikk på skole pengelens i 7 mnd. Gikk i all slags norsk vær, til og fra skolen. Etter norskkurset va over, vaska han gulv. Passa onga i barnehage. Pakka kaker på bakeri. Malte låve. Tjente peng til sæ sjøl. Selvstendighet. Ganske godt for en afrikansk mann, for en hvilken som helst mann trur æ.

Han tok sæ av ubehagelige samtaler med huseier. Han bestilte ved. Han bestilte internett over telefon. På norsk. Han fikk sæ jobb. På Sjefsgården Voksenopplæring. Han hjalp folk med NORSK-leksan sine. Han skreiv artikler i lokalavisa. Han jobba på asylmottaket. Han gikk natteravn. Han hjalp til på Frivillighetssentralen. Han starta forening for afrikanere i Levanger. Han spilte fotball og basketball med folk han ikke kjente. Han jobba frivillig for Flyktningetjenesten. Han starta å synge i et kor. Han lærte unggutta å spille tromme. Han satt i menighetsrådet (ikke muslim, sa du?). Han drev konfirmasjonsundervisning.

Han traff Mette-Marit! Selveste Mette-Marit troppa opp på hans kontor på skolen, og han orienterte ho om avisa innvandrerne i Levanger lager for Levanger-avisas lørdagsutgave.

Han har blitt bedt om å spille trommer på byens jubileumsprogram på 17. mai, og ved andre festlige anledninger.

Og idag, etter mye om og men, tok han ENDELIG lappen. Flinke, flinke mannen! :-)

Og selvsagt.... en superonkel! ♥

4 kommentarer

Sissel Grendahl

22.09.2011 kl.17:46

Å herlige Eddy <3 Du har jo og vært flink med oppdragelsa da damen :-)

Love "Farmor"

Tante Anne

22.09.2011 kl.19:21

Hei Eddy. Gratulerer så mye med "lappen". Det var hyggelig å lese at det gikk bra. Kjør forsiktig!!!!

Hilsen tante Anne

Tonje

22.09.2011 kl.20:21

Gratulerer Eddy:)

Søstra mi har flytta te levanger no så æ plinge på når vi e innom:)
Hei :) Jeg har en konkurranse på min blogg om å være kommentar nummer 100. Hvis du vil vinne, så kan du enkelt vinne ved å poste et par kommentarer. Jeg har nemlig 95 kommentarer nå. Så hvis du vi vinne så skriv!

Store klemmer Kitamora

Skriv en ny kommentar

hits