sommerferie del 2

Her har det vært stille lenge. Æ har ikke visst ka æ ska si, og har egentlig ikke hatt ro på mæ til å sitte ned og skrive. De siste to ukene tilbrakte æ i Vadsø, eller rettere sagt i mammas barndomsbygd, i bestemors hus, på Ekkerøy. Paradiset på jord. 

Æ ankom kl. 06.00 lørdag morgen. Meninga va å lande i Vadsø natt til lørdag ca. 00.30. Det ble det ingenting av, da kompasset i det lille Widerøe-flyet ikke ville mer da vi va kommet til Alta. Pilotene forsøkte noen ganger å få start på kompasset. Under et av forsøkene slo de av strømmen i flyet, og den livlige diskusjonen fra cockpit mellom flygere og flyvertinne nådde oss 5 (!!) passasjerene bak i flyet. Den gikk sånn her: "Æ har ikke med mæ linser, hoff, ka ska æ gjøre i morra tidlig?", "Æ har ikke med mæ skifteklær, kan vi overnatte hos dæ (til en flyplassansatt)?", "har du rødvin? VODKA? Hahahaha....". Oh yess, tenkte Yngvild. Æ ville jo bare hjem. Men det så mørkt ut.
På flyplassen fikk vi valget: Hotell i Alta og fly neste dag eller taxi til Vadsø, flertallet bestemmer. Flertallet va fire unge gutta. Dem ville hjem. Vi tok taxi. 45 mil. 4,5 time. En tur som skal ta 6 timer. Kjørte nesten på en elg. Gutta boys flira, bråka og tulla med taxisjåføren, som va like ung. Hele veien. Dem stoppa for å tisse langs grøfta. Kor e jentedoen, liksom? Jaja, vi kom endelig fram. I løpet av natta kommer æ noen få ganger inn på nett på mobilen. 80 drepte på Utøya. Æ blir mer og mer kvalm. Æ e fanga inni en taxi i øde områder, der æ hverken får inn radio eller nett. Resten av Norge sitter pal foran TV-skjermen, resten av Norge vet ka som skjer. Æ sitter i en boble. Det føles helt uvirkelig.

Skulle så gjerne vært i Levanger den uka. Det va noen æ så gjerne ville gi en stooooor klem, og kanskje en kasserolle med peanøttsuppe. Men sånn ble det ikke, det ble Facebook, VG.no, TV2 Nyhetskanalen ut i de sene nattetimer. Det begynte å merkes fysisk, alt fokuset på 22.07.11. På tide å komme sæ ut og lufte sæ litt, når ting også roa sæ litt på Levanger.

 Hei, hei!

 Et blaff av sommer.

 Mmmm... herlig temperatur!

Vakreste plass på jord.

(Synd det e så kaldt...)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits