i mangel av ord

Sitter i trygge Finnmark, ser uvirkelige scener på tv'n. Vil være i Levanger, være der for en helt spesiell person. Som har hatt sitt livs verste døgn, men som også har hatt sitt lykkeligste øyeblikk.

Vadsø savner to. Nok en tragedie står for døra i en hardt prøva by den siste tida.

Det regner, men sola skinner igjennom. Utenfor breker sauer på verdens vakreste halvøy. En gla liten fyr på to og et halvt springer intetanende rundt og tuller med bestemor.

Dagen i går va uvirkelig. Æ kom intetanende hjem fra jobb, sto intetanende i dusjen, laga intetanende mat sammen med Eddy. Før æ sjekka Facebook. Folk skreiv at dem hadde det bra, men trudde det va et jordskjelv. VG.no ga mæ svaret. Æ ropte på Eddy, spratt opp, slo på TV. Æ begynte allerede å bli sint på islamister som sto bak. Lite visste vi alle at trusselen kom innenfra, fra oss sjøl. Terrorangrep kl. 15.30, kl. 18.05 gikk toget mitt til Værnes.

A nice day to fly.. Det va ekkelt å dra fra Eddy. Hørte på radion hele veien til flyplassen. Det siste æ hadde gjort på Facebook va å berolige en venninne som hadde dattera si på Utøya. "Angrepet har allerede skjedd, det skjer ikke nåt der ute", sa æ. Det første æ hører på radion da toget drar fra Levanger, e at det e skyting på Utøya. Fram til toget når Værnes sitter æ med en enorm klump i magen. Venninna sender endelig melding, dattera e i trygghet. Kan æ felle tårer på toget? Tror dem æ e gal da, dem som sitter der og virker helt normal. Har dem ikke fådd med sæ nyhetene?

På flyplassen står æ med radioen i øran. På hver mellomlanding sjekker æ vg-nett. På den grufulle turen i taxi fra Alta til Vadsø e det knapt dekning, og å sitte å se ut på det øde landskapet gjør det som resten av Norge følger tett med på, helt uvirkelig.

Framme i Vadsø kl 6, endelig TV, nyheter, internett. Nu e æ metta. Må skru av TV'n og sove. Alene i 12 dager. I natt kommer en nydelig jente hjem til mamman sin. Krysser alle fingrer og tær for at ho klarer å komme helskinnet ut av det.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits