FN erklærer hungersnød (og saker VG ikke trenger å skrive om)

Hvis du scroller laaaangt nedover forsiden på VG.no idag, kommer du til en liiiten artikkel om at FN ERKLÆRER HUNGERSNØD i Sør-Somalia, og store deler av Afrikas horn e ramma av tørke og matmangel.

Her e sakene VG ikke hadde trengt å blåst opp, slik at den her saken kunne stått øverst, og med størst bokstava. 

(vg.no anno 20.07.11 kl. 16.06)

  • Sak om bingo-program som tydeligvis går på TV, og e så dårlig at seertallan synker dramatisk.
  • En idrettshistorikers uttalelser om at OL-gull e større enn etappeseier i Tour de France.
  • Guide til kor i verden du kan spise verdens beste mat for 425 kr (ironien lenge leve, kor mye mat får du i Somalia for samme pengan, trur du dem bryr sæ om den e verdens beste?)
  • En hund som biter haier i Australia
  • The Black Sheeps-rettssak
  • Maradona kritiserer det argentinske fotballforbundet
  • En dame hevder ho hadde brutal sex med Strauss-Kahn
  • Vil du studere Nisseologi?
  • Se Lene Alexandra synge

Under alle de her sakene, dukker saken om hungersnød opp. Under e det sikkert også masse usaklige "nyheter", men at alle de sakene over i det hele tatt for stå OVER en så viktig sak som at millioner av mennesker står på grensen for å dø av sult, e flaut. Og det e jo nyheter om Tour de France, sex-skandaler, og News of the World som tydeligvis e det viktigste for oss nordmenn.

Æ skjønner folk e metta på sult og nød i Afrika. Det viser kommentarfeltet til VG, der folk kan ytre sin ignoranse under nyhetssaker. Ikke f... om dem skal bruke sine usle skattekroner på familien til alle voldtektsmennene som går løs her i Norge..

Æ e også av den oppfatning av at kun bistand til hjelpeorganisasjoner, ikke kommer til å løse noen problemer i Afrika. Ingen land kommer til å klare å bygge sæ opp til et i-land så lenge styret av landet ikke fungerer. I bunn og grunn e det lederne og folket det står på. Bistand e til for å holde liv og helse vedlike, starte små utviklingsprosjekter der behovet e størst. Men uten endring i styre og stell, vil det vedvare.

Selvsagt skal vi gi, og hjelpe.

Men, og det e et stort men, ingenting forandres kun av penger. Mentaliteten til afrikanske ledere, og folket sjøl må endres. Etter to uka i Ghana, kom det her veldig klart fram. Ghana e et land i Afrika som klarer sæ godt. Sammenligna med Norge har dem enorme problemer i forhold til levestandard og menneskerettigheter. Styre og stell funker, men ikke godt nok. Tanken om at alle skal få, finnes ikke. Det e avstand mellom folkegrupper, dem ser sæ sjøl først som medlem av en stamme, ikke som ghanesisk. Før alle tenker at alle e like mye verd, e det ikke mange land som kan få full utvikling.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits