Valnøtt og sjokolade

Endelig fredag! I dag va det ekstra godt... 

Æ va egentlig veldig klar for å sette mæ i sofaen straks æ kom hjem etter jobb, men etter litt mat og sløving kom miksmasteren fram. Idag prøvde æ mæ på en ny oppskrift fra boka mi, nemlig Valnøttmuffins med sjokoladebiter. 2 down, 498 recipes to go...

(+ 60 gram hakket mørk sjokolade).

Som dokker ser, skal ovnen være på 175 grader, og oppskrifta sier at dem skal stekes i 10-15 minutter. Men æ tror oppskrifta går ut fra små muffinsformer, æ bruker store (såkalte amerikanske) og steiker dem gjerne i 20 minutt, eller til dem blir gyllen oppå.

Det ble ikke så mange muffins den her gangen, bare 12 store.

Nam! Knasende nøtter og myk sjokolade.....Dem ble iallefall en suksess! Kjempestore, saftige selv med nøtter, og akkurat nok sjokoladebiter som spredte sæ inni muffinsen istedet for å lande i bunnen, som skjedde med bananmuffinsan. Fine muffins æ kan sende med mannen som skal på nattevakt i kveld, og kommer hjem i morra kl. 8! 

Med oppskrifta følger en glasur, mokkaglasur kaller dem det, men e en vanlig glasur med melis, smør og litt kaffe. Dropper den a) av latskap. b) for å spare LITT kalorier 

Her e mitt nye prosjekt... Har aldri hadd grønne fingre eller ønsker om å få det. Men etter at vi hadde spist lapskaus i barnehagen, åpenbarte det sæ fine hermetikkbokser, og æ tenkte som så at æ kunne jo prøvd å planta noen småting...i dem? Vi får se ka som skjer!

Nu e det HELG! Kos med tantegutten og servering i konfirmasjon e stikkordan. Og forhåpentligvis masse SOL!


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits