Loppis

I dag har vært en ganske strålende lørdag. Sola skinte, igjen. Begynner å bli godt vant, har jo vært strålende vær hver dag siden påske. Håper virkelig ikke det snur og gir oss ekte mai-vær (sludd, snø og regn). Sissel og æ hadde tenkt oss på loppemarked, og æ hadde planer om å være der til åpningstid (kl. 10.00). Det gikk ikke akkurat sånn, men vi va der iallefall før halv11. Og det va fullt av folk! Tross alt va loppemarkedet i en bitteliten gammel jernbanestasjon, og fylt til randen av bord og bokser med lopper, så med 10-20 mennesker i tillegg ble det fort fullt. Vi pløya oss raskt igjennom og fant noen skatter, og en nyttig ting :-)

Den her klokka måtte æ bare kjøpe, den va så stygg at den va fin. Og den matcher vår religiøse stil i stua, der den henger på linje med Jesus-maleriet fra bestemor.Har lenge ønska mæ en gammel, liten mugge til blomster og pynt, og tok den eneste æ fant. Den fikk posere for anledningen med noen nærmest visne påskeliljer på verandaen.

Her e den nyttige tingen! Vi har flere sånne kasseroller som æ har fått hjemmefra, og på loppemarkedet hadde dem et bredt utvalg. Skulle hatt en ti-liters, men 5-litersen får vi nok også bruk for!

Kule kakebokser! Spørs om æ får så veldig mye bruk for dem, men kul va dem. Så ikke så nøye på dem inne i lokalet, men når æ kom ut så æ jo at det va ganske julete motiv. Men den største kan vel fint oppbevare muffins selv om det e et juletre i bakgrunnen med en stjerne i toppen?

Etterpå bar det til Sissel, etter æ kjørte døtrene hennes på kjøpesenteret. Satt lenge ute i sola og kosa oss, og her e resultatet. Ikke så veldig mange grader i skyggen, men i sola og i ly for vinden va det rene Syden! Herlig! I år har vi virkelig fått en vår vi fortjener, selv om den starta seint.

Etter æ kom hjem, hadde vi middagsgjest og Eddy serverte skikkelig Ghana-mat: Fufu og light soup. Namnam!

Loppemarkedet inspirerte mæ til å søke på finn.no etter skatter som æ håpa å finne på loppis, men ikke fant. Nemlig deler av servise mamma har donert til mæ, og æ skreiv om HER.

Cathrineholm og Figgjo Flint e visstnok ganske poppis her i verden, for æ fant en saltkrukke (?) på finn.no som æ vet vi har hjemme, til den nette sum av 490 kr. Den har stått ved siden av komfyren i alle år.Cathrineholmskåler som æ har flere av, kosta flere hundre pr. stykk og kasserollen min selges for 500. Æ sitter på en gullgruve! Kanskje ikke, men ble nesten litt stolt av at så mange vil ha nokka vi har hatt i alle år, og egentlig ikke sett nå spesiell verdi av. Bare å sende nedover, mamma!

Håper på flere loppemarkeder, der selgeran va like uvitende som dem idag, der dem kan selge mæ nokka sånt for en billig penge. Æ betalte 40 kr for nokka som va prisa til 65 og Sissel fikk 1470 kr tilbake på en tusenlapp. TIl hennes forsvar oppdaga ho ikke det før ho kom hjem, ho hadde selvfølgelig gitt det tilbake hvis ho visste det der og da! 

I googlinga mi av 70-talls servise, kom æ over en hustavle, og da kom æ på at æ hadde lagt igjen en fin hustavle på loppemarkedet, da æ måtte grave litt ned i en eske. Snufs, den va søt og hadde ekteskapelige råd, og hadde vært så fin på veggen min... Bittert!

Nu har vi landa i sofaen, ansiktet brenner etter en dag i sola, og det blir nok en lignende dag i morra! Sommer! Hurra! (men bare 10 grader i skyggen da...).Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits