Regelrytter eller fartsbot?

Vi har fått en bil. Ja, det har æ faktisk glemt å annonsere her på bloggen, men vi har fått mamma og pappas gamle Opel Astra 95-modell, til odel og eie. Helt gratis. Snakk om å være yndlingsdattera! Eller no sånt..

Pappa kaller det en delebil som vi bare bør selge snarest. Det har vi ingen planer om. Bilen går jo som en klokke. Vi har jo som sagt fått påskebesøk av Andrea, og det har sålangt involvert en del kjøring. Til og fra flyplassen, og idag har vi vært på ekskursjon til Tautra, en øy med gamle klosterruiner, og veldig fine omgivelser. Bilen gikk til og fra som en klokke da også. Men som sjåfør e æ ikke helt trygg i setet enda. Æ har jo hadd lappen i mange år, men egentlig ikke kjørt så mye. Kjørte rundt i Vadsø, der den største utfordringa du kan komme over e en rundkjøring. Ingen filer, ingen trafikklys, ingen kompliserte kryss. Superenkelt. Så har æ kjørt i Ghana da, enten i svært saktegående kø i 1. gir, ELLER panisk på 3-4-feltsveian, skrekkslagen og frykta for mitt liv. (Og passasjeran frykta enda mer for sine liv). Siden da har æ ikke kjørt så veldig mye. Men æ vet nu såpass at man skal holde fartsgrensa, e ikke det en regel her til lands?? 

Fordi hver gang æ kjører utfor byen her omkring (og sikkert alle andre plassa også), så følger æ fartsgrensa mens æ ALLTID får en bil oppi ...beklager ordbruken... ræva mi. Æ kjører avsted i 80 fordi skiltet sa 80, mens bak mæ har æ en kø av bila som tydeligvis vil at æ ska få opp dampen. Men koffor?? Straks dem ser muligheten, suser dem forbi mæ. Dem kan umulig kjøre forbi mæ i 80 for det gjør jo Æ. Æ høres kanskje litt prippen ut, men koffor syns alle det e greit å kjøre mye fortere enn det som e lov? E æ et englebarn som holder fartsgrensa? E æ en pingle og en regelrytter? Æ syns ikke det, men æ e tydeligvis ganske alene på veien. Og si mæ en ting til, ka e vitsen med å ligge en meter bak mæ i 90-sona når det likevel ikke e mulig å kjøre forbi på lenge? Ka skjedde med 1001-1002-1003...? Skjønner dokker ikke at sånne mindre erfarne sjåfører som mæ blir nervøs av å ha dokker hengende bak mæ som en hale? Grrr. Skulle ønske dem alle ble tatt av politiet SNAREST!

Yes, det va dagens tordentale, stakkars Andrea som må sitte på med den litt over gjennomsnittet hysteriske sjåføren Yngvild, og i morra skal vi til og med kjøre til Trondheim! Bevare meg vel.

Én kommentar

ingrid sofie

29.04.2011 kl.20:13

Fint det er noen pingler der ute! Jeg blir skikkelig sur når folk skryter over å ha kjørt alt for fort. MIN unge kan faktisk være i bilen de kommer til å kræsje i en dag..

Skriv en ny kommentar

hits