Yngvild kommenterer TV del 2

Forrige innlegg ble i bokmål. Vet ikke helt ka som skjedde, har jo prøvd å slå over til bokmål på bloggen før for å få den litt mer seriøs kanskje, men fikk mye refs for det, det va liksom min stil det, å skrive på Finnmarsk. Idag hørte æ min egen stemme på video på jobb, der æ kom med setningen: "Ska du kom å mal fotan dine,... Nils?" på KAAAAAAV trøndersk Angst. Dermed får æ holde på Vadsø-dialekta mi her på bloggen siden æ snakker trøndersk og engelsk til daglig...

Saken va ikke dialekt. Det va TV. Denne gangen Top Model, som går på TV3. Der deltar en haug med 17-18åringa og et par over 20 (kvinnfolk) som drømmer om å bli modell. Jaha, fint for dem. Så faktisk det første programmet (va hos en venninne altså, ser ikke sånt hjemme nei), og det første som slo mæ e: Kor UNG og UMODEN dem e, stakkars jenter. (Dem bynte å skrike fordi dem måtte klippe håret sitt...). Men men, dem om det.

Det har vel vært et par episoda nu, og det utenkelige har skjedd! En av jentan har fått en negativ kommentar fra Christer Falck som satt i dommerpanelet. Oh no. Ja, ho ble faktisk kalt lubben. Eller som vi sier der nedi Osloooo: FHM-chubby (FHM= For Him Magazine, forside prydet med damer).

Furore, jenta begynte å gråte i studio, sprang ut av rommet, verden raser sammen, 170, 50 kilo, blir kalt chubby. Livet er herved over. Æ vet godt at det ikke e no morro å bli kalt LUBBEN, feit eller fleskeberg for den saks skyld. Det kan man godt felle noen tårer for. Iallefall her i overflatiske Vesten, der en negativ kommentar om utseendet ditt er det verste som kan skje deg. (Hei, der kom det bokmål igjen!!).

Det som gjør mæ GAL e ikke at ho begynte å skrike. Synes vel kanskje at når du melder dæ på sånne programmer bør du forvente å få negative tilbakemeldinger (OG endre på hårsveisen), blant mange andre utfordringer. Det som gjør mæ gal e vel heller reaksjonen på VG.no. Side opp og side ned om det "sønderknuste modellhåpet", som har fått "så mye støtte, det er helt utrolig".

Øh. Ho ble kalt lubben. Se nedover kroppen din. E du lubben? Nei. E Christer Falck kjent som riksklyse? Ja. Kan du bare holde kjeft og la oss læse om ting som betyr nokka i avisa, enn at du blei litt lei dæ, kjære lille pike?

 

ÅH. Verden e så teit.

2 kommentarer

SUPERMOVIES

17.02.2011 kl.18:49

Top Model er noe tull! Gir folk iallfall ikke bedre selvfølelse.

Lisbeth

21.02.2011 kl.20:33

Verden gir mæ og ondt i hodet av og til med sin toskathet. Men synes ikke det e like teit at unge jenter med null selvtillit blir lei sæ når de blir kalt lubben, og gjerne vil ha støtte fra kem som helst etter en sånn tragedie, som at folk som riksklyse Christer Falck får betalt for å sitte og si teite ting for å provosere frem akkurat sånne reaksjoner på tv, og at vg.no prioriterer saker sånn som dem gjør, eller teitest av alt, at begge deler selger og at det e nettopp derfor dem får holde på med det. USj og fysj.

Men nu leste æ om igjen at du snakker trøndersk til hverdags og ble i godt humør igjen :) hehe dialektsviker :D

Skriv en ny kommentar

hits