suntsuntsunt

I dag er menyen: Man tager hva man haver-grateng. Æ føler mæ som en skikkelig husmor når æ lager nokka sånn..fra scratch. Det e nemlig sjelden æ gjør det. Kjøleskapet vårs e nærmest tomt. I morra får vi låne søster sin bil fram til søndag, så har utsatt storhandelen til vi virkelig kan handle MYE uten å måtte slepe det hele veien fra butikken og hjem på isen. Dermed sto æ med brokkoli. Og pølse. Og løk. Vi har alltid løk. Mamma brukte alltid å kjøpe èn eller to løk når vi skulle ha løk. Vi kjøper ca 15 kanskje. Det går mye løk her. Og ingefær og hvitløk. Så hvitløk brukte æ selvsagt også. Googla pølsegrateng og fant plenty med oppskrifter. Man skulle lage hvit saus av smør, mel og melk. Og egg. Egg hadde vi. Smør hadde vi. Mel, tja. En spiseskje? Av alle ting hadde vi også maizena-mel. Det gjør sikkert samme nytten, tenkte æ, og slengte oppi. Det ble ganske tjukt. Spedde med melk. Spedde med vann (Spedde???). Hvitløk, salt, pepper... oppi sausen. Brokkoli, løk og pølse i ildfast form, sausen over, ost...og inn i ovnen!

Æ har frista mannen med middag når han kommer hjem fra jobb, han kunne fortelle at han e veldig sulten. Håper maizena'en står mæ bi, og ikke blir til en steinhard klump i ovnen...

Æ har til og med rydda i klesskapet, støvsugd, laga vaskeklutsystem på mitt lille bad, OG vært på Facebook siden æ kom hjem. Den eneste grunnen til all energien e at æ har skulka trening, som begynner om ca. 5 minutter. Afro-dans. Det e artig. Men seint på kvelden. Syns dem kunne satt opp treningan etter mine vakter på jobb. Men til mitt forsvar træna æ i går, og skal i morra. Og har planer om å gjeninnføre den gamle tradisjonen med å dra på spinning kl. 6.45 på fredagsmorgen. Men det e kun fordi æ har bil på fredag og kan kjøre på jobb etterpå.. Tradisjonen blir nok å ligge død til sykkelføre kommer iallefall.

Men, nytt og bedre liv. Det skal bli. Høsten 2009 starta æ et fint og flott nytt og bedre liv. Æ spiste sunt, trente 3-4 dager i uka, og på lørdagan fikk æ bare en kjip MØRK sjokolade. Og overlevde på mystisk vis. Ganske lenge. Gikk faktisk ned 8 kilo og 10-15cm rundt magen. Det va tider. Da vassa æ i treningskamerater, som va en stor motivasjon i sæ sjøl. Etter sommern 2010 dabba treninga av, og mye skyldtes at det va manko på folk å træne med. Noen flytter, noen blir høygravid, noen sitter hjemme med en liten baby og noen sitter hjemme med barn og bondegård :-) Nu e det visstnok bare opp til mæ om det skal bli nå skikk på mæ til bikinisesongen. Lover ingenting, men....iallefall ska vi ha BROKKOLIgrateng til middag (med litt pølse og ost..bare litt).

God tirsdag, husk Snøballkrigen på NRK1 ikveld! Nok et program der finnmarkinga stiller sæ sjøl i et dårlig (OG godt) lys!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits