Den fabelaktige Amelie

Maria Amelie. Æ hadde tenkt å holde dæ utenfor bloggen min. Men jommen sa jeg smør...

Sjeldent har æ og Eddy hadd en nyhetssak å diskutere over så lang tid. Vi, som mange andre har egentlig sett oss lei på hele saken. Men stadig vekk tar vi oss i å snakke om Amelie. Igjen. Eddy omgir sæ daglig med asylsøkera. Han e engasjert.

Mitt syn: Norske folk e dumme og naive. Straks en søt, snill og dyktig offentlig person som samtidig e asylsøker som har fått utkastelsesordre, blir alle så fryktelig engasjert, på asylsøkerens side. Vanligvis mener jo folk flest at Norge tar inn alt for mange asylsøkere og har mange negative holdninger til dem. Det har til og med æ. Æ kjenner en del, vet om en del, Eddy omgås mange. Noen vet godt korsn man utnytter det norske naive systemet. Men hallo nordmenn, som mange bloggere og politikere og folk har sagt før mæ; kor mange ANDRE som Amelie har blitt sendt ut til forferdelige skjebner? Senest i høst ble mange serbiske familier vekt midt på natta og kasta ut av Vadsø, etter årevis i Norge. Barn som kom til Norge som babyer. Barn som har gått årevis på skole i Vadsø. Voksne som har jobber, e godt intergrert og har et sosialt nettverk i byen. Kor mange gikk i fakkeltog for de små barna som sov på gata i Beograd første natta, som bor i råtne hus uten jobb, uten venner, familie, penger. Det va befolkningen i Vadsø som engasjerte sæ. Resten av Norge kunne ikke gitt mer f....

Systemet fungerer ikke.

Æ har sympati for Maria Amelie. Æ skjønner godt at ho ikke meldte sæ for politiet straks ho fylte 18. Kem ville gjort det? Æ ville iallefall IKKE dratt fra foreldrene mine til et land der dem mener dem e i livsfare. Etter min mening har foreldrene latt dattera si i stikken. Dem sitter og ser på at dattera sendes til en ukjent skjebne. Dårlig gjort. Æ kan ikke forestille mæ kor forferdelig situasjonen hennes må ha vært siden arrestasjonen og fremover nu. Men med tanke på det enorme støtteapparatet ho har, vil ho nok klare å komme tilbake til Norge på lovlig vis og æ ønsker ho velkommen. Har ikke Norge plass til en smart jente som vil jobbe og betale for sæ? Det skader oss ingen verdens ting.

Altså, problemet e ikke med Amelie men med nordmenns falske holdninger. Ja, dem sier ho et symbol på alle de andre som lider samme skjebne som ho. Æ trur at neste gang en somalisk familie blir sendt ut, når det knapt lokalavisa der dem bodde. Det kommer ikke til å forandre andres skjebner.

Dagsrevyen valgte idag å dekke Amelie-saken og terrorangrep i Moskva. Ka ble det første dem snakka om? Amelie. Ikke at 35 mennesker e drept i en terroraksjon i Russland. Æsj. Norge, come on!

 

2 kommentarer

Guro

24.01.2011 kl.20:19

I disagree :)

Sissel

29.01.2011 kl.13:25

Love it :-)

Skriv en ny kommentar

hits