Gamle damer på bussen

For ikke så lenge sia leste æ et blogginnlegg om de gamle damene på bussen. En ung jente skrev om en samtale ho hadde hatt med en hyggelig, søt gammel dame på bussen. Dem hadde snakka om neglelakken dem hadde på, og hadd en virkelig koselig samtale. Ho oppfordra folk til å snakke med folk på bussen istedetfor å sitte med hodet ut vinduet og sekken på setet ved siden av sånn at ingen fremmede kan sette sæ ved siden av dæ. Typisk norsk ja? Og ganske teit. E forsåvidt enig, men snakker ikke så mye med folk på bussen. Men tar hvertfall ikke opp 2 seter. Uansett, tar jo egentlig ikke buss mer.

Men idag, I DAG skulle Æ ta buss i Levanger. For første gang. Æ har aldri prøvd bussen Blåmann før. Har vel ikke tenkt over at det faktisk går an å ta buss. Alle de gangan æ kunne tenkt mæ en tur på kjøpesenteret men været har vært så dårlig at æ ikke har orka å gått dit.. Æ kunne jo tatt bussen!! En venninne av mæ har bosatt sæ litt utfor allfarvei og det tar laaang tid å gå dit. Nu har æ endelig skjønt at æ kan jo ta bussen ganske langt på vei mot huset hennes (må gå litt uansett fordi det e midt inni skogen...).

Men i dag va planen at æ skulle ta bussen til kjøpesenteret fordi været e ufyselig, veien e speilblank is, og 30 kroner va verdt det. Æ skulle til og med ta bussen videre opp til venninna mi på et etterlengta besøk. Sjekka bussruta på nettet og trasket lykkelig ned til Coop Mega og busstoppet. Etter et par minutter der kom en gammel dame. Ho ble gla for å høre at æ skulle ta samme bussen som ho. På busstoppet sto det at bussen skulle komme 10.38, samme som det sto på nettet. Klokka 10.41 bynte den gamle dama å klage over at bussen va sein. Æ flirte litt inni mæ å tenkte: småby....dem har ikke prøvd å ta buss i Oslo eller Trondheim på en lørdag dem nei, her skal bussen dukke opp på rutetid ja!

Æ prøvde å unnskylde forsinkelsen med at kanskje det va vanskelig å komme fram fordi det va så glatt. Å nei, det va det ikke, bussen hadde vært i rute i går og da va det nu like glatt.  Jaja. Men, det varte og rakk og det kom ingen buss. En anna eldre dame som kjente den første gamle dama joina oss og dem beklaga sæ over at bussen va sein, og at gamle dame nummer 1 ikke hadde så mye klær på og det va så kaldt. Hallo, vi har +grader! Etter en november og desember med minus 20 va det det siste æ forventa klager på.

Plutselig tok gamle dame nummer 2 opp en bussrute, og der sto et helt anna tidspunkt på når bussen våres skulle gå på lørdager. Bussruta på nettet OG busstoppet va altså feil, og bussen våres hadde gått 10 minutt før vi kom. Gamle dame nummer 1 va meget forarget. Ka skulle VI gjøre nu??? VI skulle jo på Magneten (kjøpesenter), og nu va vi jo virkelig i en klemme. Æ trakk på skuldran og sa vi måtte vel bare gå da... Å nei, VI skulle vente til neste buss kom så bussjåføren skulle få HØRE om knipa vi nu va i! Ja, æ måtte bare ikke gå, for vi va to stykker som omtrent hadde fått dagen ødelagt.. Dama hadde mord i blikket, (og ho skulle faktisk i vei å selge Krigsropet på kjøpesenteret..) så æ torte nesten ikke gå. Æ hadde allerede kasta bort 20 minutter på å stå der, og det e like lang tid som æ ville brukt på å GÅ til kjøpesenteret. Men æ fikk jammen ikke lov å gå nei, det her va forferdelig og bussjåføren sku få høre det.

Æ prøvde å ymte frempå om at bussjåføren uansett ikke hadde skylda for at ruta va feil, så det hjalp vel ikke å kjefte på han. Plutselig kom en buss, som gikk motsatt vei. Den skulle stoppe ved jernbanestasjonen nede i gata og så kjøre videre til andre delen av byen, dit vi IKKE skulle. Gamle dame nr. 1 marsjerte til jernbanestasjonen for å gi sjåføren en overhaling sikkert, og æ sneik mæ i vei mot Magneten mens gamle dame nummer 2 (og 3) blidt ønska mæ god tur! Gikk som smurt å gå, siden æ har brodder på, som alle gamle damer...

Lurer på om den skumle dama fra Frelsesarmeen fikk solgt noen Krigsrop på Magneten, eller om ho måtte gi opp og stille sæ inne på Coop Mega i stedet ... Krigersk va ho i allefall. Gud velsigne oss liksom.

Og GOD HELG!

Én kommentar

Linda

22.01.2011 kl.19:38

Hehehehe, det skal ikke værra enkelt neh, det ska no værra sekkert :)

Håpe du fikk ein fin tur på magneten og videre opp te venninna di i allefall :)

Fortsatt god helg!

Skriv en ny kommentar

hits