søndagens sløvskap

Ups. Det tar litt tid mellom innleggan mine gitt. Sist æ skreiv va det sommer, nu e det plutselig blitt høst. Etter æ kom tilbake til Levanger, fløy ukan forbi, fullpakka av jobb, AFS, sykdom.... Også må man jo komme inn i treningsmodus igjen!

Etter ferien bytta æ avdeling på barnehagen, fra å jobbe med 3-6-åringer, jobber æ nu med 12 barn født i 2009. 12 ja. Svært effektivt prevensjonsmiddel. Det e vel alt æ tør og bør si om jobben min for tiden, bortsett fra at æ e 100 gang mer sliten etter jobb enn æ va før. På storavdelinga ble man kanskje psykisk sliten, av argumentering, diskutering, irettesetting, noen ganger kjefting, megling og alle andre "pedagogiske" virkemidler. På småbarn e det veldig lite å diskutere. Vi bestemmer, dem skriker, vi bærer, løfter, bøyer og strekker, og skifter bleier. Det blir man ikke så sliten i hodet av, men kroppen kjenner det bedre. Ergo, må trene mer!

Sommeren har ellers bestått av å starte på uendelig mange strikkeprosjekter som enten a) e ferdig og mislykka. b) uferdig c) kasta, revna, klippa i stykker. Etter at æ strikka fantastiske tøfler, sa det bare stopp og mitt strikketalent tok brått slutt. Tror æ. Eller mulig det va tålmodigheten som tok slutt. Who knows. Har en baby å strikke til, som ligger inni den store magen til mammaen, og æ vil så gjerne dukke opp med en vakker såkalt (ifølge Nøstebarn) "Lettstrikket barnelue" når babyen bestemmer sæ for å komme ut. Den e ikke lettstrikket. Den ska strikkes med så tynt garn og så tynne pinner at det e som å strikke med sytråd. Æ har nu begynt på lue nummer 4. De to første ble litt ujevn, med en diger "dutt" på bakhodet av lua, som ikke skulle være der. Den tredje ble så stram at den ble en eggevarmer. Nummer 4 skal strikkes under kyndig veiledning fra strikkedamer på jobb, og dersom det ikke blir nå av den heller, får æ vel holde mæ til tøflan. Eller prøve nå nytt? Hekling kanskje, som Guro har begynt med. Det e jo sikkert MYE enklere!!

Men sommeren e forbi! Selv om yr har meldt sommertemperaturer den kommende uka. Nu e det mørke kvelder og stearinlys som gjelder, og snart JUL. Og hvis julenissen e like gla i mæ som han har vært tidligere, skal vi få lov å tenne adventslysan i en NY leillighet. Eddy e i kirka akkurat nu, håper han lager en avtale med han der oppe om at vi kan få en leillighet i julegave... Eller gjerne litt tidligere. Men man ska ikke be om for mye!

Ha en strålende søndag!


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits