2 irriterende ting

Nokka æ lenge har hatt lyst til å sutre over på bloggen, e følgende:

Koffor, koffor, koffor må folk rive i døran på offentlige do, istedet for å først sende et blikk i retning låsen, som som regel VISER om doet e ledig ved hjelp av farger. Rødt betyr OPPTATT! Det verste som fins e å sitte på et offentlig do en plass, og plutselig tar noen i døra så hardt som bare det, og du hopper i dosetet! 1000 tanker flyr gjennom hodet. "Låste æ egentlig døra? iiik, nu blir æ tatt med buksa nede!" Det går til og med an å se at dører e låst selv om dem ikke har slike fargekoder. Man kan se i mellom døra og karmen, som regel kan man se om det e låst eller ikke. Det e ikke en selvfølge at det e ledig på do på kjøpesenteret, flyplassen, treningssenteret. Ok, det va den ene tingen.

Den andre e litt mer alvorlig og mindre banal. Koffor, koffor, koffor skal vi alltid skylde på kultur når noen utenlandske (les: folk med farge i ansiktet), gjør nå galt/ulovlig her til lands? Koffor skal vi alltid skylde på hele kulturen, hele folkeslaget, gjerne et helt kontinent, hvis EN mann fra Afrika for eksempel e slem med en dame? Da e det kulturen demmes, da e det kvinnesyn, da e det ditt og datt. Forstå-sæ-påere som ikke har peiling på kulturen dem gir skylda. Det e ikke kulturen sin skyld, det e enkeltmennesket som valgte å gjøre det gale. Så enkelt e det. Hvis en norsk mann dreper en norsk kvinne, ser æ ingen som sier at det e typisk bergenser/nordlending/østlending etc. Puh.

Da har æ fått det ut av kroppen. :-)

2 kommentarer

Kine

10.06.2010 kl.18:03

Så enig, så enig...ang. siste punktet bi man jo helt motløs av den her idiotiske generaliseringa når man prøv å delta i diskusjon/debatt om innvandring og integrering. Sist sett i VG sitt forsøk med facebookgruppa "Nye Norge"....kommer absolutt ingen vei...

Guro

10.06.2010 kl.23:40

En utfordring t dæ vente på bloggen min :)

Skriv en ny kommentar

hits