Ka gir du mæ?

I går va en kjempekoselig dag!
Det va kjempefint vær, og det ble tynnskjorte og kortbukse i barnehagen. Egentlig viste det 12 grader i skyggen, men kem bryr sæ om skyggen når sola skinner bortenfor skyggen? Mulig det ikke va så varmt som vi trudde, for ikveld klør det i halsen... Uansett, vi va 2 voksne som kosa oss på tur i fjæra med 8 søte barn. Dem fanga krabber, lekte monster i skogen og kosa sæ med lunsj på en stein i sola.

Selvfølgelig, til kvelden kom regnet, men det stoppa ikke mæ for å legge ut på sykkeltur til Sissel, min gode og snille kollega som hadde invitert mæ hjem for å SY en toalettmappe. Dem som kjenner mæ godt (mamma) vet at æ ikke e nå syerske. Og at håndarbeid generelt ikke e min nisje. De som kjenner mæ som en kreativ sjel (kollegaer), trur æ kan alt - inkludert sy, strikke, hekle osv. Æ har IKKE peiling. Men i år e året for å lære!!

Så æ troppa opp hos Sissel, og ble ganske raskt plassert foran hennes symaskin til 12 000 spenn. Æ valgte farger til toalettmappa mi, la dem pent inntil hverandre, sydde dem sammen i symaskinas sakteste (??) tempo, og sydde så rett æ kunne mens Sissel flira av kor sakte nåla gikk. Å sy sammen stoffer i en rett søm e en ting. Men enhver toalettmappe må jo ha GLIDELÅS! Skrekk og gru!! Æ har hørt mange historier om kor vanskelig det å sy glidelås. Men i går sydde jammen Æ en glidelås i en toalettmappe! Ka gir du mæ?Greit, den ble skjeiv og litt rar, men toalettmappa kan åpnes og lukkes og på avstand e det ingen som ser at den e litt skjeiv! Den e så fiiiin! Sissel e kjempeflink til håndarbeid, hvis man trykker på navnet hennes over, kommer man på bloggen hennes der ho viser frem alle de fine tingan ho lager. I vinter kom ho med luer til alle daman på jobb, som ho hadde hekla, strikka, og tova! Mens æ satt for mæ sjøl og sydde litt, tenkte æ at: Jess, det her e det beste æ vet! Lage nokka fint... Sissel har et digert syrom, med et stort arbeidsbord, hyller full av stoffer, tråd, garn, ting og tang og dill og dall. Ho kan rote der, og slipper å rydde opp etter hver gang ho syr litt. Om æ hadde hatt et sånt bord i et rom, skulle korttingan mine logget slengt utover, og æ skulle mye oftere holdt på med det. Nu e det et ork å ta ting frem en kveld. Æ må spre alt utover senga og stuebordet, og så må man rydde opp alt igjen hvis man vil sove. Derfor ligger kortstæsjet mitt ofte under senga og bare støver ned. Ny leillighet = hobbybord i en eller anna krok!

Nok prat, dokker må jo få se resultatet av 3 timers intens konsentrasjon foran symaskina:Fin ja?
I morra tidlig skal æ på trening med en anna god kollega, og æ skal ha sminken oppi den! Juhu, gleder mæ til å vise den fram til alle damene i garderoben på 3T!

I år skal æ: lære å strikke (og sy?), bo på Levanger og ha fast jobb...(som æ ble tilbudt i forrige uke) :)

3 kommentarer

Lisbeth

06.06.2010 kl.22:59

Veldig nice :) Og gratulerer med fast jobb!

unnpunn

06.06.2010 kl.23:18

Dritfin!! Eg ønska meg herved ei, med påsittanes krok tel å heng den opp. Eg ha leita verden rundt etter det!

Yngvild

07.06.2010 kl.15:59

takk! Unn, det e notert!! så lenge du godtar sjarmerende skjeive glidelåser så! komhit snart!!!

Skriv en ny kommentar

hits