For et år siden forandret livet seg

Idag er det nøyaktig et år, minus en dag, siden DET HER skjedde. Tror nesten det må feires litt. Grunnen til at jeg ikke venter til i morra med å nevne det, er at jeg husker denne dagen så godt. Det var nemlig fakkelnatt i Levanger. Fakkelnatta er en del av en større festival kalt Marsimartnan (tidligere nevnt noen innlegg under, dog med et negativt fortegn...). Da skrus alle lys i sentrum av, og Levangeringene samles i sentrum med fakler. Så begynner en mars gjennom byen, og langs ruta er det mange små happeninger; musikk, dans, teater, kunst, alle typer kreativ utfoldelse kan være med under Fakkelnatta, og de som går i toget, kan stoppe og høre på musikk eller se på hva det enn er som vises på de forskjellige punktene langs veien. Uansett...
Det var den dagen i fjor jeg fikk brevet fra UDI i posten. Jeg hadde gledet meg til å oppleve denne fakkelnatta alle snakket om, men det snødde så kraftig da jeg gikk hjem fra jobb, at jeg var redd det kom til å bli avlyst. Husker jeg tenkte: Please Gud, la det slutte å snø. Og jammen slutta det ikke like etter. Men jeg ble ikke frelst da. Jeg kom hjem, åpnet postkassa, og der lå et tjukt brev fra UDI. Det siste jeg hadde hørt fra UDI før denne dagen, var følgende beskjed: Saken din ligger til behandling hos UDI. Det er ikke satt en saksbehandler på saken enda. Saksbehandlingstiden på slike søknader er på 6-12 måneder.

Jeg var sikker på at dette brevet inneholdt et avslag. Jeg skjønte ikke helt hva det stod da jeg åpnet det, på trappa, foran Coop Mega. Men skjelvende gikk det opp for meg. Eddy har fått opphold i Norge! Jeg hylte, og gråt, og ringte mamma. Fortsatt ute på trappa.

Det var i fjor. Mye har skjedd siden den tid. MYE. Så idag skal jeg slepe Eddy gjennom fakkelnatta, om han vil eller ikke. Og se om jeg kan få minnene tilbake fra den dagen i fjor, da jeg var så hyper og ekstatisk at jeg synes alt var helt fantastisk! Får håpe Fakkelnatta 2010 ikke skuffer!

5 kommentarer

Vero

26.02.2010 kl.18:56

<3

Guro

26.02.2010 kl.20:08

"Levangeringene"???? LEVANGSBYGGET!!!!

Vero

26.02.2010 kl.20:27

Hæhæ, tænkt faktisk æ sku kommentar akkurat det æ å, men så feiga æ ut... ;)

Øyfrid

26.02.2010 kl.21:47

LevangesbyggET? Trodde det var Levangsbyggen?

Levangsbyggen går forresten en marsj, ikke mars, sjøl om det e marsimartna....

Yngvild

27.02.2010 kl.18:30

skreiv det med vilje daaaa :D

Skriv en ny kommentar

hits