Mesterkokk!

Må bare skryte av at æ lagde nokka skikkelig godt til middag i går. Helt out of the blue, liksom.
Eddy sa: Æ vil ikke lage mat.
Yngvild tenkte: Iiiiik. Må Æ lage mat? Taco har vi allerede hadd den her uka, ka anna e det å lage? Ehm.

I frysern har vi: Kyllingfilet, kyllingkjøttdeig og torsk. Kyllingfilleten vant og kom ut av kulden og tinte seg opp i litt lunka vann (med plastpose rundt vel og merke).

Og mesterkokken surfa på nettet. Søkeord på Google: 'Kyllingfilet lørdagsmat'.

Resultat: Caribbean Chicken med bananer! Det va nammenam, selv om æ ikke hadde alle ingrediensene (hvitvin).

Det åpna mine øyne for kor mye mat man egentlig kan lage hvis man bare blander masse smaker ilag. Og så enkelt, hiv alt i en gryte, la det koke en stund. Og spis.

Mannen ble svært positivt overrasket, og skuffa over at æ hadde lagd så lite. Og va meeeeeget skeptisk til stekte bananer. Men han fikk ris og han ble nu mett. Trur æ ska lage en fiskeversjon idag. Men nu skal vi gå på Dunya, Levangers eksotiske innvandrerbutikk (Godtatt ord?), og fylle opp med grønnsaker og frukt og afrikanske greier. Dem e åpen på søndager og det e jo fint.

Fins ingen bilde på retten dessverre, den så egentlig ikke så spesiell ut, gryta, men godt smakte den ialllefall!

Oppskrift for dem som ikke gidder å åpne linken (4 pers.):

1 kg kyllingfilet, ca 1 kg poteter, 3 løk, 5 hvitløksfedd, et stort glass hvitvin, en buljongterning, ca 0,5 liter vann, 2 bokser hakka tomat, 4 bananer og 1 lo
ff.

Brun kylling (i porsjons-stykker) raskt med salt og pepper på. Legg de i gryte etterhvert. Fres så hakket løk og hvitløk i panna, og legg det også oppi gryta. Ha så oppi knuste tomater, litt hønsekraft (eller kyllingbuljongterning + litt vann) og et stort glass med hvitvin + potetene. Dette skal koke en times tid (og det er da du må sitte og kjenne de gode duftene).

Så deler du de skrelte bananene på langs, steker dem raskt i ekte smør i en stekepanne (kan godt drysse litt hakka persille oppå etterpå). Serveres sammen med ?det som er i gryta? + en god loff kuttet i tykke skiver. Loffen er til for å få med seg all sausen. Mmmmmm.

Takk til blogger Lenesim for oppskrift

.img5045

Én kommentar

Ingrid Sofie

25.10.2009 kl.14:45

sv. Det gikk bra! Heldigvis :) Og elefantideen var ikke helt min dessverre (flaut å innrømme at gamle mamma har kulere ideer, men sånn er det visst).

Kylling og bananer hørtes litt merkelig men veldig godt ut. Må prøves! :)

Skriv en ny kommentar

hits