Verden inntar Levanger

I kveld skjer det store ting i Nord-Trøndelag. Mange familier åpner sine hjem for AFS-studenter fra hele verden. I et år skal tenåringer fra nord og sør og øst og vest bo i en trøndersk familie i Levanger, Verdal, Steinkjer, Stjørdal osv. Dem skal leve, snakke, tenke, spise og sove på norsk uten mor, far, venner, søsken og alt som e kjent. Æ vet ka dem går til, men likevel ikke. Korsn e det å komme som utvekslingsstudent i en alder av 16-17, til kalde (på mange områder) Norge? Æ kommer alltid til å være takknemlig for at æ kom til det landet æ kom til, nemlig Ghana. Ka skulle æ ha gjort hvis æ kom til et land som Norge, der du kan risikere å tusle rundt alene uten at noen snakker til dæ, hvis du ikke gjør en kjempeinnsats sjøl/e veldig heldig med dem du treffer? Nordmenn e snille dem, men dem e ikke så lett å komme i kontakt med. Det kan æ som nordmann skrive under på. Har bodd på Levanger i mange mange måneder, men svømmer ikke akkurat i nye venner. Det tar TID, og du må ha et miljø å bli venner i. Æ håper våre nye AFS-studenter e klar for utfordringa dem står ovenfor. I kveld skal æ iallefall få bevitne nokka veldig spennende; nemlig at de spente vertsfamiliene får møte de like spente nye sønnene eller døtrene sine. Og æ skal få møte en thailandsk jente æ (og Eddy) skal være lokalkontakt for. En lokalkontakt e en person utenfor vertsfamilien som skal være til hjelp og støtte, en ekstra man kan snakke med, som ikke e mor eller far eller søsken, en som kan vise dæ litt av verden i Norge. Æ e ganske spent på min egen rolle, vet ikke helt korsn æ skal være, hadde aldri noen form for lokalkontakt i Ghana (hadde egentlig ingenting som minte om AFS i Ghana), men håper ho e en hyggelig jente som e klar for det som venter, og håper mine erfaringer kan være nyttig...i blant.

Det e så lenge siden æ reiste ut, men glemmer aldri korsen det føltes, kor nytt, ukjent, og skummelt det va. Og glemmer aldri kor mye verdt den reisen va for hele livet mitt.

n80277060729487454749
Mæ med store deler av min ghanesiske vertsfamilie i 2002.

Én kommentar

jordbærpiken

23.08.2009 kl.16:50

Hei på deg! Så koselig at fant bloggen min og la igjen en hilsen til meg. :) Ja, jeg er kjempefornøyd med gardinene. Det tok noen dager å venne seg til at det var så lyst, men nå skjønner jeg virkelig ikke hvorfor jeg ikke byttet gardiner mye tidligere! Så det er bare å sette i gang. :)Lykke til med utlendingene som kommer! Det er sant som du sier, at nordmenn ikke er så flinke til å ta kontakt. Her er det jo Janteloven som råder dessverre. Håper de blir tatt godt i mot, og får et flott år i Norge. Ha en god søndag videre!

Skriv en ny kommentar

hits