Mr. and Mrs. Sudenius Knudsen Takyi Danso

Jepp, da e det offisielt. Vi e mann og kone men æ heter fortsatt det æ har hett hele livet, og samme gjør han. En kort diskusjon avgjorde saken:
Y: Syns du det e dumt hvis æ ikke skifter navn?
E: Hvis æ hadde vært dame, ville æ ikke ha skifta navn.
Y: OK!

Før tenkte æ det va romantisk og æ hadde store planer om å hete Yngvild Sudenius Danso. Men.... å presentere sæ som en ny person, skifte "identitet" på en måte, ble så slitsomt å tenke på. Bare det å si: "Det e Yngvild Sudenius Danso" når man tar telefonen... Sukk. mange syns sikkert det e skikkelig uromantisk, og at æ på en måte fornekter at vi e gift eller nokka. Men - burde æ bry mæ om ka andre syns? Vi e vel ikke gift for at andre ska VITE at vi e gift. Mamma skifta ikke navn da dem gifta sæ i -77. Veldig spesielt at folk gjorde det på den måten på den tida. Men idag burde det vel ikke føre til hevede øyenbryn? Uansett, man kan alltids ombestemme sæ, og ungan våres SKAL hete ..... Sudenius Danso.

Bryllupet va superdupert! Vielsen, som æ hadde overgitt ansvaret til Eddy for, som æ bekymra mæ masse for, som æ va redd for ikke sku gå som smurt, gikk IKKE som smurt, men det va ikke Eddy sin skyld. Det va den forvirra presten sin skyld som vi snakka med en gang før bryllupet, som aldri lot høre fra sæ etter det første møtet, som va "nowhere to be seen" dagen før bryllupet, som hadde så dårlig syn at han holdt programmet en centimeter foran øyan sine mens han leste det Æ trudde han kunne si utenat... VI hadde laga et detaljert program, med alt vi ville ha sagt og gjort og i rett rekkefølge. Programmet fikk han på mail i god tid før lørdagen. Vi kopierte opp programmer til folk i kirka som dem enkelt kunne følge den katolske messe og alt det innebærer. Organisten vi fikk tak i gjennom den fantastiske familien Vestrum, fikk programmet og visste akkurat når og kor ho skulle spille.

MEN - presten ville det annerledes, hoppa fram og tilbake i programmet, ga ikke organisten et vink når ho sku spille, sa hele tiden "There should be a song!" der det ikke va meninga at det skulle være "a song", OG det verste av alt - forandra på det æ og Eddy trudde vi skulle si. I følge programmet skulle han stille spørsmål og vi svare "I do" under ekteskapsløftene. Men det synes ikke presten nå om, og endra det til at vi skulle si ekteskapsløftan, som vi selvsagt ikke hadde pugga. Vi måtte lese fra programmet, gjøre en tekst som va i spørsmålsform spontant om til vanlig form, og mens presten kjefta på oss fordi vi ikke snakka høyt nok, ble vi visstnok gift et eller anna sted i stand-up showet forkledd som en katolsk vielse...

Men som gjestan sa: det va veldig underholdende og spennende, og et bryllup dem aldri kommer til å glemme!
Festen etterpå va selvsagt nøye planlagt av MÆ og alt gikk selvsagt som smurt. :-) Talene va flott og rørende, overraskelser kom som perler på en snor, maten va god, musikken va bra (norsk folkemusikk v/Arnulv, søster og co møtte afrikansk trommer v/Eddy og Joe) og folk hadde det veldig bra (håper æ).
En herlig kveld der man virkelig ble klar over for en fantastisk familie man har, så  utrolig gode venner man har og kor vanvittig takknemlig vi må være for det vi har!

Etter en fin natt på Levanger's svar på Hilton, Backlund Hotel, der vi ikke fikk champagne på rommet, satt oss fast i heisen, men ellers nøt livet, gikk det opp for mæ at NU e det over. Alle bekymringan før papiran ble i orden, alle listan mine i planleggingsboka mi, alle tankan i hodet mitt om alt vi må huske på, kan hives ut av huset. Bokstavlig talt. En av de første tingan æ gjorde på søndag va å rive ark ut av planleggingsboka. Nu e den fylt med blanke sider der æ kan fylle inn lister som angår min kjære søsters bryllup istedet. Mye mer avslappende.

Den samme søstra hungrer etter ferietur, og dermed bærer det avsted til Östersund i morra! Spennende uplanlagt bryllupsreise til söta bror og vi gleder oss!!
572822685022060780277060776759008119756n

3 kommentarer

Berit Jakobsen

09.07.2009 kl.09:24

Gratulerer hjerteligst med å endelig være i mål!Strø kun roser for hverandre,torner strør så mange andre.

Inger-Johanne Myrland

09.07.2009 kl.12:50

Gratulerer hjerteligst Yngvild og Eddy!

thetravelbug

10.07.2009 kl.23:52

Utfordring til dæ på bloggen min ;)

Skriv en ny kommentar

hits