Klubb og dupp!

I dag har æ vært på en kulinarisk reise i trøndersk mattradisjon. Etter å ha hørt om denne spesielle retten klubb og dupp ved flere anledninger, om kor godt det e og at det e raspeballer som skal dyppes i brunost-saus..??, måtte æ jo bare få prøvd det æ også. Mora til Guro trådte til, og stelte istand til søndagsmiddag idag. I disse sunnhetstider hadde nok de fleste ernæringseksperter og helsefriker heller svelgt en ål enn å putte i sæ et milligram av klubb og dupp. De fleste e vel kjent med raspeballer, som selvsagt e klubben, mens duppen derimot... Det e en TJUKK saus bestående av masse brunost, melk, mel og sukker (hvis æ husker rett). Det blir som en slags flytende prim. Og det her ska man altså ha masse av på fatet, ta litt sirup (!!!!!) oppå sausen og så dyppe klubben oppi. De første bitan va nydelig, en interessant og søt smakskombinasjon. I første omgang fikk æ ned 2 klubber, før æ måtte nøytralisere med litt tomatsuppe (VELDIG søtt). Etter suppa ble æ ganske mett, men siden det va en spesiell anledning måtte æ ta en til. Som æ gjor. Og ble ganske mett. Det va godt ja, men veeeeldig søtt. Du tenker ikke akkurat middag når du spiser det, men som sagt, smakte godt, men kommer nok ikke til å bli en fast del av kosten akkurat. Takk, Anne Grete, for en spennende kulinarisk opplevelse!

dscf3187
Mmmm.... Sirup!

dscf3190
Litt skeptisk..?

dscf3191
Hm! :-)

Én kommentar

Veronica

23.02.2009 kl.18:32

Men hadd itj dåkker bacon? E jo me på å nøytralisere :) Hold mæ te bacon & sirup æ.

Skriv en ny kommentar

hits