Klubb og dupp!

I dag har vrt p en kulinarisk reise i trndersk mattradisjon. Etter ha hrt om denne spesielle retten klubb og dupp ved flere anledninger, om kor godt det e og at det e raspeballer som skal dyppes i brunost-saus..??, mtte jo bare f prvd det ogs. Mora til Guro trdte til, og stelte istand til sndagsmiddag idag. I disse sunnhetstider hadde nok de fleste ernringseksperter og helsefriker heller svelgt en l enn putte i s et milligram av klubb og dupp. De fleste e vel kjent med raspeballer, som selvsagt e klubben, mens duppen derimot... Det e en TJUKK saus bestende av masse brunost, melk, mel og sukker (hvis husker rett). Det blir som en slags flytende prim. Og det her ska man alts ha masse av p fatet, ta litt sirup (!!!!!) opp sausen og s dyppe klubben oppi. De frste bitan va nydelig, en interessant og st smakskombinasjon. I frste omgang fikk ned 2 klubber, fr mtte nytralisere med litt tomatsuppe (VELDIG stt). Etter suppa ble ganske mett, men siden det va en spesiell anledning mtte ta en til. Som gjor. Og ble ganske mett. Det va godt ja, men veeeeldig stt. Du tenker ikke akkurat middag nr du spiser det, men som sagt, smakte godt, men kommer nok ikke til bli en fast del av kosten akkurat. Takk, Anne Grete, for en spennende kulinarisk opplevelse!

dscf3187
Mmmm.... Sirup!

dscf3190
Litt skeptisk..?

dscf3191
Hm! :-)

n kommentar

Veronica

23.02.2009 kl.18:32

Men hadd itj dkker bacon? E jo me p nytralisere :) Hold m te bacon & sirup .

Skriv en ny kommentar

hits