Det er slutt mellom Lufthansa og meg

For dem som leser bloggen min nøye, har dem kanskje fådd med sæ at  lever under en forbannelse. En forbannelse fra Posten. Ikke Posten Norge, men post generelt. Spesielt gjelder det når æ e i Afrika og skal motta ting gjennom posten, eller når æ sender nokka til noen I Afrika. Det har en tendens til ikke å komme fram. Venner og familie har brukt penger på julegaver og enda mer på portoen og sendt til mæ i god tro, men det har ikke kommet fram. Men det e ikke bare pakker som ikke kommer, bare enkle brev, og et bursdagskort - vil ikke komme.

Postvesenet i Ghana har også ofte de sureste og lateste ansatte. Sure damer ofte, som sitter bak skranken å spiser/sover/leser ukeblad/skravler på telefon - ALT utenom å se til kundan som står å ser på dem fra andre sida av skranken. Hmm. Korsn gjøre den her historien kort så æ kan komme til poenget?

Saken e at æ ikke kan ta med mæ bagasje hjem. Bare håndbagasje. Fordi Yngvild va naiv nok til å tro at ho kunne hoppe av flyet i Frankfurt, selv om billetten hennes går helt til Berlin. Ho må nemlig bytte fly der uansett, på vei fra Ghana. Ho fant nemlig ut at SAS hadde billigere billetter til Trondheim fra Frankfurt, dem gikk mye tidligere enn fra Berlin, OG ho måtte enda ha bytta flyplass i Berlin for å komme med SAS til Trondheim. Med det i bakhodet, + at ho lander i Frankfurt kl. 06 om mårran etter å ha flydd i 7 tima, og ska fly videre i mange tima, virka Frankfurt som den klart mest behagelige løsninga. Å ho kjøpte billett til Trondheim i god tro om at ho bare kunne avbestille den siste delen av reisa, fra F.furt til Berlin. Ville jo ikke ha penger tilbake eller skape nå problemer. Dem kunne vel bare selge den billetten til noen andre, tross alt va det jo et helt nytt fly, et innenriks fly... Det kunne da ikke være SÅ vanskelig?
JO, det va umulig å avbestille ja. Måtte kjøpe NY billett hvis æ sku endre på den. Hmpf tenkte æ,hvis dem vil være vanskelig så må æ bare la være å dukke opp ved gaten. Må vel sjekke bagasjen inn pånytt i Frankfurt, det e jo det dem gjør når man kommer fra utlandet og ska videre innenlands, bagasjen må gjennom tolla sant? NEI. Dem sender bagasjen til Berlin SELV om æ ikke boarder flyet. WhaT??? Ka om æ har en tidsinnstilt bombe i kofferten? Det bryr ikke Lufthansa sæ om. Da kom Eddy med den lure ideen.
"Da tar du bare med håndbagasje da". Går det an, tenkte æ. Men så kom æ på at når æ flyr fra Ghana har ghaneseran alltid med sæ ENORMT mye som håndbagasje, digre bager og poser og esker, og dem står der med uskyldig blikk når flyvertinnan sukker over korsn dem ska få plassert alt. En litt stor trillebag og en veske kan vel ikke skade? Så sender æ resten av tingan æ ikke vil legge fra mæ i Ghana, i posten. 

POSTEN???? E æ gal? Æ hater jo posten og spesielt i Ghana. Forhørte mæ med svenske her som hadde sendt masse gaver og ting og tang til Sverige fra Ghana og alt kom fram, og la mæ på logikken om at ting som går ut  fra landet e ikke så interessant for langfingra postansatte, det e det som kommer inn. Det som går ut må jo være nokka dem allerede har i Ghana. Ok, la oss prøve det.

Så i går dro vi til postkontoret på flyplassen i Accra (sånn at veien til pakken blir kortest mulig..), og æ va skikkelig dårlig humør med tanke på  sure postdaman som kom til å bli skikkeli sur når æ kom med en enorm pakke. Alt som e litt ubeleilig e jo SÅ forferdelig for en postansatt you see. Men postdaman va UTROLIG hyggelig, og vi ble bestevenner med dem, begge to. Og pakken veide 8,5 kilo og kosta MANGE penger, men satser på at den kommer fram. Og den kosta mindre enn det ville ha kosta å kjøpe ny flybillett + at den billetten æ allerede har kjøpt ville gått til spille... Gleder mæ bare til dem kommer til å rope mæ opp på flyplassen i F.furt. Will passenger Yngvild Knudsen please come to the gate, you are delaying the flight. The gate is closing.

Iiik.

img4343
Pakken veies på postkontoret.

Én kommentar

Elle-Márge

02.11.2008 kl.16:49

Lykke til med å få posten din fram! Sku gjerne ha kryssa fingran for dæ om æ ikke va overbevisst om at my luck has run out ;p

Skriv en ny kommentar

hits