baby bryllup og b.....? nei.

Har lagt merke til at mens den engelske bloggen har blitt medium for "in the moment"-refleksjoner og korte men innholdsrike innlegg, blir de norske til sånne typiske fellesmail-type innlegg der alt som har skjedd "i det siste" ramses opp i kjedelig maner. Beklager det altså. Men når man snakker og tenker engelsk hele tida, blir det også mye lettere å skrive engelsk.
Koselige ting som har skjedd siden sist:

1. Ingen over, ingen ved siden: Æ har blitt tante til en liten odelsgutt! :-)

2. Besøk hos familien i Kumasi.

3. Bryllup til Kwabena i Kumasi.

utdypende....
11 oktober kom vårt nyeste familiemedlem til verden og det e helt fantastisk men veldig surrealistisk å tenke på, og æ gleder mæ kjempemasse til å sjekke ut den lille tassen! Han kom forresten til verden mens vi satt i bryllupet til Kwabena.
Dog det va 3 tima ved et bord i en flott hage i et veldig stort og luksuriøst hus, sammen med noen andre gjester. Brudeparet va inne i huset med nærmeste familie og holdt den tradisjonelle forlovelsesseremonien som va bryllup i Ghana før kristendommen overtok. Derfor har mange først såkalt "engagement ceremony" og etterpå i kirka for det kristne bryllupet. Forlovelsesseremonien inkluderer mange formaliteter, familieoverhodan til bruden og brudgommen tar sæ av biffen, mens dem sjøl bare sitter der å blir gitt bort (brura) eller tatt imot (brudgom). I Ghana e det brudepris som gjelder, ikke medgift. Jenter e verdifull for familien, og brudgommens familie har å diske opp med penger, snaps og andre godsaker for å få jenta. I tillegg finnes det en egen betaling til svigerbror/brødre som kalles "svigerbror's kniv", sikkert en kniv i tidligere tider, nu penger, som det helst skal prutes over. Svigerbror ska protestere på beløpet og brudgommens familie må legge til litt ekstra penger. Osv osv, og så får dem en ring og så e dem tradisjonelt gift gitt. Så bærer det ofte i kirka, noen gang til sorenskriver etc. Det her opplegget betyr at du må ha to sett ringa, et par forlovelsesringa og et par gifteringa. Derfor går mange ghanesere rundt med 2 ringa på ringfingern, spesielt daman (for dem får jo fine ringa!). Men Kwabena og kona hadde gjort det hele litt enklere, med kombinert forlovelses-og bryllupsseremoni i heimen, det va en prest tilstede og dem slo 2 fluer i en smekk.

Ikke at æ vet nokka om det her siden alt det seremonielle foregikk innendørs og vi kun va gjester til festen, ikke vielsen.. så vi satt der å venta og venta og venta. What else is new? Etter 3 tima sittende kom brudeparet endelig ut, og det ble litt festlig og vi fikk mat og det va litt dansing, men vi va ganske trøtt og lei og guttan (Eddy og lillebror Kofi) ville hjem og se fotballkamp, og Boamah-huset i Kumasi ligger et sted det e utrolig trafikkert utover dagen og vi ville ikke risikere å sitte timesvis i trafikkø heller. Så vi dro og hadde familiekos resten av dagen og neste dag dro æ og Eddy hjem til Tema og luksushuset, og utenom det va det ikke så mye å fortelle. Har ikke engang noen morsomme historier fra the Boamah's....

img4153 
Det lykkelige paret + gal hviting som forvilla sæ med på bilde

2 kommentarer

Tante Anne

15.10.2008 kl.14:46

Gratulerer med den nye verdigheten. Veldig hyggelig å bli tante, jeg taler av erfaring.

Guro

15.10.2008 kl.22:14

fint glis :)

Skriv en ny kommentar

hits