Vårt hus er et veldig, veldig, veldig fint hus...

Jepp, da har vi flytta fra community 2 til community 22. Og hvis du tror det e et stykke fra hverandre, så har du rett i det. Vi sneik oss ut mandag kveld, vi hadde ikke sagt fra til nabodama på forhånd at vi skulle flytte. Dermed hadde ho planer samme kveld om å få oss med på å dele vannregninga med noen naboa, som hadde kommet til ho og sport om ikke dem kunne bruke vårs vann også kunne vi alle dele regninga? for demmes vann va avstengt nemlig. Her stenges vannet hvis man ikke betaler regningan sine. Så jaaaa, god ide, spør mæ og Eddy om ikke vi vil dele regningan med enda flere, i tillegg til ho sjøl som ikke har betalt sine regninger de siste 2 mnd, men har latt oss legge ut for dem + at ho har "lånt" peng til ongan sine skolepenger fra oss. Ho skylder oss oppmot en kvart månedslønn, og likevel har ho den strålende ideen om å spørre om vi vil gå med på en så idiotisk ide. Vi slapp unna ubehageligheter siden vi kunne si: Vi flytter faktisk nu, så dokker får gjøre ka dokker vil med vannet. Bye bye.... Trur ho fikk litt sjokk og blei litt skuffa. Hvis ikke han nye fyren som flytta inn forrige måned betaler regningan for ho framover, blir det mørkt og tørt i huset demmes ja. Synd for han stakkar, men.... welcome to the neighborhood. We are out of there..

Mens com. 2 e et veldig "lokalt" område, der alt e veldig typisk Ghana, folksomt, bråkat, skittent og litt falleferdig, e com. 22 et nytt boligområde der rikinga har kjøpt sæ tomter der det før ikke bodde en sjel, bygd sæ digre herskapshus med enorme gjerder rundt. Det e ikke en sjel å se på gata, det e laaaangt til nærmeste butikk (med langt betyr det at det ikke e 3 butikka i en 10meters radius). Huset e enormt og veldig fancy, som man kan se på bildan under. Typisk ghanesisk rikmannsstil. Det æ setter mest pris på e:
1. frihet til å gå på do i fred, når æ vil, og vissheten om at INGEN står utfor å venter på at æ ska bli ferdig.
2. Stillhet
3. Internett :-)

Forresten burde KJØKKEN komme høyt opp på den lista. Nu har æ lagd mat tilsammen 10 måneder på et rom, på et gulv, uten tilgang til vask i umiddelbar nærhet.. sukk. Igår lagde æ stekte poteter og tunfisk/tomatsaus, og mens maten lagde sæ kunne æ vaske opp det æ brukte, æ hadde vann hele tida.. ååhh. det va fantastisk.

Huset e som sagt langt unna com. 2, men stedan e omtrent like langt unna utgangen av Tema, i hver sin retning, der vi passerer hver dag for å komme til jobb. Men veien hit e mye mer trafikkert og det tok oss litt lenger til hvertfall å komme hjem fra jobb igår. Men vi får se om vi finner på nån lure snarveia.

Huset e stort, fint og bevokta av en mann kalt James og en mannevond hund kalt Scooby, som tilbringer dagan i et lite bur, sulten, tørst og varm sikkert, og derfor veldig aggressiv, og nettene løs rundt huset for å ta sæ av eventuelle tyver som forserer den enorme muren rundt huset dandert med masse piggtråd... Hvis ikke James banker dem opp først da. Sært å ha en security guard utfor huset sitt. Watch man som det heter på det lokale språket. :) Han sto og ropte utfor døra idag, etter at Eddy hadde dradd på jobb. "Madam, madam". Selvsagt måtte han kalle mæ madam, og det måtte æ rette opp i med en gang. Æ åpna døra og der sto han i stram giv akt med et bredt smil. Puh, tenkte æ, å ba han kalle mæ Ama. Det ble selvsagt sister Ama, men det e greit det og.

Det e mye artigere å være hjemme aleina her enn i com. 2. Idag har æ vaska masse klær (og nei, han har ikke vaskemaskin, så det e fortsatt håndvask ja), sotte foran PC'n (vi betaler for bredbåndet hannes mens han e borte, hurraaa), laga mæ lunsj og sett på TV der dem viste Friends og CSI (parabol/kabel-TV!!), og nu e æ tilbake foran PC'n. Etterpå blir det dusj, forberede middag til gubben, ut å sondere terrenget og kjøpe gave til Mor i Kumasi, for i morra fær æ hjem til min kjære familie i Kumasi og blir til søndag. Eddy kommer opp på fredag, og på lørdag skal vi i bryllup til vår første husvert i Tema, Kwabena.  Gleder mæ til å komme "hjem" men gruer mæ til bussturen, den e jo alltid like moro. Men e ved godt mot!

Én kommentar

Cec

12.10.2008 kl.09:20

Høres ut som en deilig følelse;D

Skriv en ny kommentar

hits