Alle disse dagene som kom og gikk...

Har visst vært nokså uinspirert i det siste. Men det e godt når noen etterlyser blogginnlegg, det e jo en motivasjon i sæ sjøl. Det har ikke skjedd mye spennende i det siste heller, dagan e ganske lik og æ e ganske irritert på mæ sjøl for at æ ikke gjør mer ut av tida æ har i Ghana. Men æ vet ikke, enten har Ghana blidd like vanlig som vadsø, at å finne på nokka spennende hver dag ikke føles naturlig, det føles naturlig å komme hjem, lage middag og se på TV eller lese. Eller så e det mæ som har kvaler med å gå ut og alt oppstyret rundt mitt hvite fjes, som æ tydeligvis aldri kan venne mæ til. Det e oftere mye lettere å bare bli hjemme, eller dra til de samme plassan, for da føler æ mæ litt mer normal.
Enn æ for eksempel gjorde i går da Bill plukka mæ opp hjemmefra og sku gi mæ skyss til jobb, istedet for at æ tok min vanlige taxi som kjører forbi der æ jobber. det va selvsagt en bjørnetjeneste skjult som en god handling. For  når vi nådde den enorme "trafikkmaskinen" Tetteh Quarshie Interchange, sku Bill den ene veien og æ den andre. Og han slapp mæ av midt i hele greia og forventa at æ som den "native Ghanaian" æ e, sku sprette over den tungt trafikkerte motorveien spredt over 4-5 filer, og finne mæ en trotro som gikk i riktig retning. Men... æ kom mæ aldri over veien engang. Æ sto der som en dust, mens forundrede blikk hagla over mæ. Hvitinga har egne fancy bila, hvitinga står ikke å henger midt i et trafikkaos....å ser dum ut. En taxisjåfør ropte på mæ og æ hoppa takknemlig inn, og tenkte æ får betale det han vil ha bare æ kommer mæ fram i live. Æ oppdaga at han allerede hadde en passasjer, men hans ønske om ekstra penger, forkledt som en barmhjertig handling mot en hviting in need, hadde fådd han til å plukke mæ opp. Æ betalte han ganske lite siden han ikke trengte å ta noen omveier for mæ, men han va ikke fornøyd, og sporte om æ sku gi han litt godteri i tillegg. Æ ga han frokosten min, en smultbolle, og spratt ut.

Æ har kanskje prøvd å være litt mer "native" enn ka sunt e. Og enkelte av mine bekjente har jo kommentert strengt på mine kvaler om at æ ikke vil være "ekkel rik hviting". Men de siste månedan mine her har satt ting i et anna perspektiv og æ sku jammen ønske æ bodde i et fint hus, hadde en bil æ kunne skjule mæ inni, og hengt rundt med andre rike hvitinga... Da hadde man hvertfall unngått frekke kommentarer om at æ tar samme transportmiddel som ghanesera selv om æ e så "rik", at Eddy går med mæ bare for å utnytte mæ, og æ hadde ikke skapt et inntrykk av at æ e ghaneser som dem og burde behandles som dem (og bli dumpa av Bill midt i skumle Tetteh Quarshie..  Det e sånn en hviting skal leve i Ghana, og æ lever jo ikke opp til stereotypien, og det e kanskje verre enn å være en stereotype. Who knows.

Ka ellers? Idag e det 3 år siden æ og Eddy traff hverandre første gang. Så romantisk altså. Vi traff hverandre på informasjonsdagen for utvekslingsstudenter ved University of Dar-Es-Salaam, og æ husker æ strente bort til den ene ghanesiske jenta, og sa hei, e du fra Ghana? Ho bekrefta og æ imponerte med et par twi-fraser and that was it. Æ va inni varmen, og æ satt sammen med ho og Eddy hele dagen og gjor narr av de latterlige forelesningan vi måtte gjennom om sikkerhet, visumregler osv osv. Dagen etter inviterte dem mæ på middag på studentbyen demmes. Så lett e det å komme inn i varmen i Ghana. Ofte. Det e ikke vanskelig å få venna, men det e vanskelig å finne noen du virkelig kan passe sammen med.

Æ ville gjerne legge ved noen bilder, men det funker ikke lenger å laste opp bilder her. Utrolig irriterende, folk må bare ta til takke med mine kjedelige memoarer....

god helg

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits