Dancing in my backyard

(Det her ble skrevet på fredag, oppfølger følger under)

Kommer det til å bli mye av i helga ser det ut som. Har tilbrakt morgenen inne på rommet og hørte mye bråk og styr utfor huset vårs en periode, menn som prata og sang og masse klirr klarr og dunk dunk. Men æ tenkte det va sikkert ikke nå verdt å reise sæ opp fra senga for. Vel, nu så æ ut av vinduet. Og tenkte: Oh, shit. For utfor huset vi bor i, e det satt opp 'party' telt som stenger for hele det man kan kalle innkjørselen vårs. La mæ prøve å beskrive. Det e en smal vei mellom huset vårs og huset ved siden av. Vi e nesten vegg i vegg. Nu e vi vegg i vegg. For mellom det huset og vårs e det satt opp, ikke telt, men det som heter canopy på engelsk, bare telttak som holdes oppe av jernstenger. Under takan e det selvsagt rader med plastikkstola. Og når man kommer ut fra 'innkjørselen' kommer man som regel rett ut på veien som går forbi huset vårs. Nu kommer man inn under et nytt telt, masse plastikkstola, damer og menn kledt i rødt og svart. And a dead guy. Or woman. Ingen soving i natt, ingen fred i hele morra.

img2404 Døra vårs går rett inn i det her teltet.

img2406 Det her e et veldig dårlig tegn.

 

Det e begravelse i innkjørselen vår.

 

Tilfeldigvis stilte æ mæ i vinduet for å se ka slags bil som tyverialarmen hadde gått amok på. Det va en ambulanse som kom med den døde. Og dem bar han rett ut på båre i vårs innkjørsel og inn i nabohuset.

Dvs. i natt blir det likvåke. Det vil si at den døde ligger til display for familien og co. Og alle hyler og gråter og lager et utrolig leven. Det e forventa at alle gråter så høyt dem bare kan, selv om dem kanskje ikke føler det sånn. Og det skal dem gjøre i de tidlige morgentimer. D.v.s sikkert fra rundt kl. 0400. så halvt i søvne skal æ våkne og undre på kor alt det underlige bråket kommer fra. Lyda man aldri hører ellers, kun på natta, i mørket og i en merkelig tilstand mellom søvn og våkenhet. Og før du våkner helt, har dem slutta og du sovner, og når du våkner husker du det va ettelleranna merkelig som vekte dæ.

 

Men så kommer del 2 av begravelsen. Tidlig på morran drar dem av sted for å begrave den døde og kanskje ha en gudstjeneste. Og så e dem tilbake til huset der begravelsen holdes. Og der har dem leid inn musikkanlegg med enorme høyttalera. And let the party begin. Fra morran bynner dem å spille musikk. Sinnsykt høyt hvis du bor rett ved siden av. Sinnsykt høyt hvis du bor et kvartal unna til og med. Og vi bor 2 meter unna. Og dem danser. Og hele dagen i morra kommer det til å dundre. Man kan ikke høre TV, radio og man må rope til hverandre inne i rommet for at man ska høre hverandre. Du kan tenke dæ at det blir litt slitsomt etter hvert. En ting med Ghana, og sikkert Afrika, e at toleransen for LYD e mye høyere enn ka vi e vant med i Norge. Skriker ongan, hyler du bare høyere til dem. Og det e ingenting galt med å ha en begravelse midt i et nabolag med hus tett i tett, og lage ufattelig mye bråk, en hel dag i strekk. Politiet hadde vært tilkalt sekunder etter den første gospel-låta hadde begynt å dundre hvis det hadde vært i Norge. Men her skjer det hele tida. Hver helg. Over hele landet. Og den her helga e VI velsigna med en begravelse på dørstokken. And a dead guy. Or woman. Joy...

SØNDAG

Fredag kveld ble æ syk. Magesyk, alle veier... Og begravelseskompaniet slutta aldri å spille musikk. Dem starta på ettermiddagen på fredag. Og dem skrudde av først lørdag kveld kl. 20.00. Ja, dem dundra musikk HELE natta. Non stop. Hele j...... natta. Det e over min fatteevne at dem ikke har noen betenkeligheter med å holde på sånn. Selvsagt, det e demmes kultur, og nesten alle i nabolaget her deltok vel i begravelsen også, så det gjor vel ikke dem nokka. En god ting med bråket va kanskje at når æ spydde, va det ingen i huset som kunne høre mæ. Inne på rommet vårs måtte vi rope til hverandre for å høre hverandre, vi sov med øreproppa, d.v.s vi lata som om vi sov, selvsagt gikk det ikke an. Med øreproppa og vinduan lukka va det høyere enn høyt. Man kan egentlig ikke gjøre noenting.  Og det irriterende e at når man ser ut vinduet, ser man bare noen få folk som danser eller sitter i bråket, mens det e hundrevis av plaststola tom.

I løpet av lørdagen fikk æ feber og, og hodepine. Og min kjære va ikke hjemme, han va faktisk borte heeeele dagen og kom hjem på kvelden (nokka hannes gode venner ikke likte i det HELE tatt, og han måtte ta imot masse kjeft fra Bill for å forlate kjæresten sin syk hjemme). Vel poenget va hvis du har hodepine og musikk dundrer, bassen vibrerer i hodeputa - da blir du EKSTRA sur på dem som lager bråket. Vi hadde ingen planer om å være hjemme på lørdag, for vi visste ka vi hadde i vente. Men æ ble dømt til fangenskap på rommet såklart, så der satt æ. Men men... klokka 20 ble det endelig stille. Og dem begynte ikke igjen før kl. 12 idag... kl. 14 rømte vi huset og nu e vi hjemme hos svigers.

Klokka 17 e det kvartfinale mellom Nigeria og Ghana, vinn eller forsvinn, og ALLE vil se den kampen. Æ e veldig interessert i om dem faktisk kommer til å avslutte partyet før den tid. Og hvis ikke, kommer noen til å klage da? Æ e frustrert. Ja.

Én kommentar

Vero

03.02.2008 kl.20:20

Pole sana...

Skriv en ny kommentar

hits