litt bilda og hjemlengsel

IMG_1428 Sånn ser en typisk ghanesisk kontakt ut :)

rommet fra 3 vinkler. Eddy sitter på samme plass.

IMG_1431

IMG_1433

IMG_1432 
I bakgrunnen: kjøleskapet som det e nå feil med for 3. gang siden vi kjøpte det. snart vil reparasjoner og andre saker og ting til kjøleskapet koste det samme som et nytt kjøleskap hadde kosta. (vi kjøpte brukt og billig....)

IMG_1435 
Rommet vårt e første døra etter benken. Døra rett fram e kjøkkenet som vi ikke egentlig bruker siden vi har kjøkken på rommet... på stolan utfor døra vårs sitter faren i familien i det borterste rommet hver mårra i timesvis og hører på radio, underholder gjester, kjefter på ongan osv. dem starter dagen kl. 6 og skravla/kjeften går, og vi har vindu ut mot det her med kun myggnetting, så det e ikke vits å sove så mye lenger enn det. men det går noen ganger. vi har fin utsikt til en barnehage og en travel gate full av skravlekjerringer og barn og mannfolk som flørter med daman som går forbi osv... livat :)
til blogg (4) 
Og her e en av dem som gjør det livat i huset, Adwoa. Minstejenta til familien. veldig søt men ganske rampat har vi skjønt. men vi e nu litt forelska i ho likevel.
til blogg (2)
Her e en til krabat som e forelska i Adwoa. Han bor ikke hos oss, men dem e stadig der, og han surrer rundt og roper på Adwoa støtt og stadig til Eddy ligger og hyler under puta i frustrasjon (litt enerverende med ropinga hannes nemlig...) men søt e jo han også, Kofi.

til blogg
Cornelia feira bursdag på lørdag. det va ingen strøm så vi satt ute i stummende mørket. Så blitsen bare lurer dokker.. men det va koselig likevel, god mat og underholdning fra en amerikansk pastor--fyr som va på besøk hos en liten kirke, og dem hadde samla sæ på fotballbanen nedfor huset der dem viste Passion of the Christ og preka for en liten folkemengde.

IMG_1472
Her e æ i finstasen etter dåpen til Monalisa Eyram Agbenefah, sammen med Odartey og vår kompis, Matthew. ikke verst med 2 tantebarn på et par uka. I Levanger venter lille Alma Fafaly Skjetne Joe jr. på at æ ska komme å knø på ho stakkar, som om ikke visse andre trøndera æ vet om sikkert har knødd på ho tusen milliona ganga allerede. men det blir jo annerledes med mæ da.. :)


og så va det hjemlengsel. æ e ganske forundra over mæ sjøl, for æ tenkte at en ny jul i Afrika ikke va så spesielt, og at det kom til å gå fint. men hodet har vært fullt av tanker om desember i Vadsø, mørketid, advent, lys overalt, juleting overalt, julemusikk på radion, koselig og varmt inne i stua (ikke svett og uutholdelig der du ligger halvnaken og prøver å sove) julefilma på tv, ribbe og alt det der... sukk. det  e vel julestemninga æ savner og vet æ ikke kommer til å få. MEN.... i går kjøpte vi julelys, sånne elektriske lys til å henge på f.eks. trær i hagen og sånt, og dem hengte æ opp så da ble det nu litt stemning på rommet på kvelden. og for en gangs skyld gikk ikke strømmen igår og ødela julestemninga æ prøvde å oppnå. :)

Men nu ska æ ikke ødelegge julestemninga for alle andre. Det blir fint her også, vet ikke KA vi ska finne på men det blir sikkert nokka utenom det vanlige som skjer.
Eddy har ferie nu, og det har han fram til 18. februar neste år.... Ghana ska holde African Cup of Nations, afrikas versjon av EM i fotball, og universitetet ska brukes til gjesting og treningsbane, så det blir stengt til mesterskapet e over. Æ har også tadd ferie fra barnehagen. For godt. æ orker ikke mer slåing, og æ får ikke gjort nå særlig fornuftig der uansett. Dem e ikke åpen for forandring, ongan e vill og gal, de voksne ...ja ...ka ska man si. Føler at æ har mislyktes litt der, kunne sikkert utretta nokka mer. Men, man har vel lært nokka ut av det uansett.  Satt der siste dagen og tenkte inni hodet mitt: la det her bli en kjip dag så æ ikke syns det blir dumt å slutte. Og det va en dag med masse juling, så da tenkte æ: greit, her hører æ ikke hjemme. Så nu har vi ferie .... og kvalitetstid til vi går hverandre på nervan igjen.  Men kanskje vi kan finne på nåt konstruktivt å gjøre. :)

2 kommentarer

Ho som aldri e på samme plass som mobilen sin (unnskyld)

12.12.2007 kl.17:20

:DNyt jula og ferien dokkers!

Vero

12.12.2007 kl.20:13

Ja gjett om visse trøndera allerede har knødd på vesle Fafaly ;) Flere ganga!! Fint å sjå bilda, hadd itj sjekka bloggen din på læng så hær va det mytji nytt! Hils Eddy masse!

Skriv en ny kommentar

hits