christmas is coming

The sheperds watched their frogs by night, evt. The sheperds washed their socks by night 

Hark, the iraq angels sing, a new king born today.

Oh come let us adore me, oh come let us adore me, oh come let us adore me, Christ the Lord. 


Ja det nærmer sæ jul i Community 2, nr 1 Municipal day care centre, og derfor øves det på julesanger hver morra. Koselig det da, en krybbe var vuggen, adeste fidelis osv. men noen ganger virker det som om det e 'læreran' som kunne trenge å øve før dem kom å feilinformerte barna. Det vrir sæ inni hodet til Yngvild når de åpenbare feilan kommer ut av munnan på ongan etter at læreran har lært dem det. Hallo. Hark, the herald angels sing (whatever that means). E det så vanskelig... Æ har kanskje nevnt før at ghanesera har et lignende problem med R og L som kinesera, derav watched their frogs i stedet for flocks.. jaja. Driver å pønsker ut en god grunn til at æ ikke har tenkt å være der i så mange  uker til. Men dem vet at æ reiser i februar så må finne en god unnskyldning dem aksepterer. Kan jo ikke akkurat si: æ trives ikke 75% av tida, æ kommer ingen vei med ongan, det e altfor mye slåing, både lærer-barn, og barn-barn (og i teacher Amas tilfelle siden dem ikke respekterer mæ i det hele tatt, barn-lærer..). Men det varmer hjertet mitt når bitte små barn som e redd for de skumle damene med stokk i handa, kommer til mæ og piper ut: Sister Ama, æ må tisse!!!! Med et desperat blikk, for 2 åringa venter jo som regel til det e krise før dem gjør nokka med at dem e tissetrengt, og de her ongan vet jo at går det i buksa blir det bank, så angsten for å tisse sæ ut gir sæ uttrykk i et ganske komisk, desperat uttrykk i ansiktet. Men æ har blitt rutinert, og vrenger av dem klærne og hiver dem på nærmeste godkjente tisse-sted (som regel blomsterbedet der alle de små tisser, hvertfall guttan). Doet e mørkt, stinkende og skummelt for små små barn, og noen nekter å gå inn dit. Så da får dem bare vanne blomstran også. Siden dem ikke bruker bleie, må dem minste hjelpes med å tisse, og de minste guttan har ikke teknikken inne med korsn man skal holde og sånt, så det må det også hjelpes til med ok nok prat om sånt.

 

Ellers ka skjer. Har kjempa mæ gjennom et par uker med hjemlengsel og anger på at æ skal tilbringe jula her i stedet for i Vadsø. Ingen anna jul en Vadsø-jul e ordentlig jul. det må være mørkt, kaldt, og lukte ribbe og røkelse. Men det gikk litt over. Det blir langt fra det samme, men jul e jul uansett, det e en spesiell tid, brudd i rutinan, ekstra glade folk, aktiviteter man ellers ikke bedriver og sikkert en del god mat og drikke. Og kirka selvfølgelig. Her e det jo fremdeles Jesus som e grunnen til at vi feirer jul, så det blir vel noen turer tenker æ. i alle fall ska jula i katolsk kirke bli mye bedre enn det va i Pinsevenn-kirka til mr. Boamah den jula æ feira der. I Eddy sin kirke ska dem hvertfall snakke engelsk, synge julesanger man har hørt før og ellers opptre noenlunde ?normalt? i en ukristelig nordkvinnes øyne. Folk som hyler, skriker, gråter, faller på gulvet, i 4 tima, på Twi, e ikke helt det æ forbinder med jul.

Vi spiller julesanger på full guffe på rommet for tida, og akkurat nu hører vi på Vi tenner våre lykter fra Skomakergata. Men julestemninga sitter nok litt for langt inne enda. Sjekker postboksen nu og da og håper at en vakker dag dukker det opp nokka julete der, men dessverre virker det som om noen på det postkontoret har lagt mæ for hat, for æ får ingenting. Æ fikk nokka mamma sendte 2 måneder etterpå, æ venter minst 2 brev uten nokka inni, som også e sendt for hundre år siden, men det kommer bare ikke. Kanskje dem blir litt vennligere innstilt når det nærmer sæ jul, og dem bynner å gjøre jobben sin etterlleranna sted i Ghana Post. (måtte bare klage litt om det?)

 

Eddy har fri den her uka, og æ tar mæ fri når det passer mæ, så i dag har vi for tusende gang prøvd å organisere tingan vårs på mest mulig ryddig og estetisk måte i vårt lille kott av et hjem. Det gikk ikke så verst. Men når man har 10-12 kvadrat til å putte senga, klesskapet, kjøkkenet, oppvask/klesvaskbaljen, 4 stola og ALLE tingan man eier og har?da blir det litt trangt uansett ka man gjør. Men sånn her ser det altså ut.

IMG_1331 (2) kjokkenet/vaskerommet

IMG_1332 (2) kjoleskapet/gangen/
sittegruppe

IMG_1317 (2) soverommet/arbeidsplass/
oppholdssted/stue

IMG_1346 (2) Og en gigantisk ananas. for 6 krona.

3 kommentarer

Tonje L

27.11.2007 kl.18:50

Æ har bestandig trudd man synger "hush now hear the angels sing" :P

27.11.2007 kl.20:22

hihi. jaja. hark hark liksom..whats that..

30.11.2007 kl.17:25

og ae e ikke naken paa bildet!!

Skriv en ny kommentar

hits