skrevet 22.07

Nesten umiddelbart etter at æ kom, begynte Eddy og æ på prosjektet Skriv alle prøvan elevan på skolen til mora til Eddy skal ha, på PC for deretter å printe dem ut.  Og det har vi holdt på med i timesvis hver dag. Det e maaaaange prøver, og 6 klassetrinn. Og det tok forever. Når vi trudde vi endelig va ferdig på fredag kveld kl 2300 feira vi litt. Men selvsagt, dagen etter da vi sku printe dem ut, fant vi ut at vi hadde sletta litt. Så da va det tilbake til skriving igjen. Samtidig sku vi printe ut det vi allerede hadde. Vi hadde dradd hjem til mor for å printe for der e det en printer. Og vi va godt i gang, vi kunne til og med blidd ferdig den dagen. Hadde det ikke vært for at strømmen gikk. Til opplysning så driver dem fortsatt med strømrasjonering her, og nu e det ANNAHVER dag, i fjor va det hver tredje. Uansett, det e annahver dag, annahver dag og natt. Så man har kontroll over når strømmen ska gå. Trur man. Den skulle hvertfall ikke gå lørdag ettermiddag. Men det gjorde den selvsagt. Vi dro tilbake til huset vårs, og æ bynte å skrive ut litt mer. Da va det tomt for blekk i skriveren. Og det va lørdag kveld så da ville vi ikke få tak i blekk før på mandag. D.v.s at gårsdagen, søndag, va FRI for kjedelige oppgaver som skriving og printing.

 

Så en liten digresjon om gårsdagen. Eddy sov så lenge at det ikke ble nå kirke den her søndagen heller. Skam. Greit for mæ såklart, men vil ikke ha skylda for at han uteblir fra kirka og ryktan sir at det e den slemme hedningen av en hviting han bor med som har påvirka han. Det stygge kattemonsteret hadde komme sæ ut av hullet sitt under badekaret, som æ hadde prøvd å stenge igjen. Den hadde bæsja og tissa under vasken igjen, og deretter sneket sæ tilbake inn under badekaret. Siden æ hadde et aldri så lite panic attack på fredag mens æ prøvde å vaske vekk skiten, (men det va så mye vann på gulvet at æ følte at stygge katte-bæsj-bakterier fløyt rundt på badegulvet, og æ fant mer bæsj en anna plass på badet), fant Eddy ut at det va best han tok skiten bort for mæ den her gangen. Under panic attacket ga æ visst han et inntrykk av at å rydde opp kattebæsj va mannsarbeid og det va helt forferdelig at æ hadde måtta rydde det opp aleina. Det va jo egentlig ikke det æ mente, kvinner kan like gjerne rydde opp kattebæsj, det va heller at æ frika over at æ ikke fikk kontroll over bæsjen, den va overalt liksom. Nu trur både han og Kwabena at æ hater katter og vil drepe den, men æ liker jo katter. Så lenge dem har en do å gå på. Uansett.  Æ desinfiserte badet med desinfiseringsvæske, vaska klær, Eddy dro på et av sine uendelige møter med ettellleranna. Og ringte mæ derfra og sa følgende: Fisken vi fikk i går må steikes opp, fordi strømmen går i kveld og da blir den ødelagt i fryseren. (vi fikk litt fisk da vi va hjemme hos mora dagen før, som onkelen hadde med sæ). Øhm sa æ. Yes boss, ill get right to it. Han vet at æ ikke e nå kjøkken wizard akkurat, men æ trur ikke han vet kor dårlig stilt det e. Kwabena va hjemme og æ sa: iiik, ka gjør æ? tin fisken, skjær av finnan, sløy den og steik den, sa han. OK. So I did. Takket være Kwabena hadde æ tint fisken i vann, selv om æ ikke syns den burde ligge direkte i vannet, men han insisterte og da turte æ jo ikke anna enn å adlyde. Men dermed ble den ganske slapp i fisken for å si det sånn. Den kunne vært litt fastere syns æ, men men. Æ skar av finnan, og prøvde å se for mæ pappa på fisketur. Kniven inn bakfra og skjær opp langs kroppen. Og så av med hodet, riv ut alt det ekle inni. Her tygger dem som oftest fisken med hodet og bein og alt som e, men æ skulle hvertfall ha ut det lange store beinet, har fisker ryggmarg? I så fall ryggmargen. Vel, æ fikk 5  biter, litt rufsat i kantan og ujevnt delt, men det kan nu like gjerne være kniven sin skyld, ikke sant? Så frityrstekte æ dem og så kom Eddy busende inn og tok over resten av middagslaginga. Hmpf. Han lagde saus og ris og det ble godt. Æ e på god vei til å bli a desperate housewife. Det va søndagsdigresjonen.


Mandag er her og vi sku starte på ny frisk med printinga. Eddy kjøpte blekk, og vi sku dra heim til mor og skrive ut sånn at søstra også kunne hjelpe, vi hadde til og med lånt en ekstra skriver. Æ skreiv  ut første sida av prøven og så gikk strømmen. Som ikke skulle gå i dag i det hele tatt. Nu driver Eddy å pakker sakene sine IGJEN, for nok en gang å returnere tilbake til vårt hus. Satser på at det e strøm der. Ting tar tid i Afrika.

 

Det e verdt å merke sæ at i går kveld skulle strømmen gådd klokka 6 og vært av i 12 tima, men den gikk aldri så æ tvang Eddy til å se Moulin Rouge, og høre på Which Witch, og prøvde å jakte på katta. Nu e den ute av badet, men vi e ikke så sikker på KOR den e. Den hadde bæsja i gangen utfor rommet vårs i dag morges.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits