skrevet 17.07

Inspirasjon til blogginnlegg kom nettopp nu i den latterlige situasjonen æ e i nu. Sitter på vårt nye rom, på verdens flateste madrass på steingulv, for madrassen vi sku få i dag kom ikke allikevel. Hurra. Uansett, det morsomme e at æ og Eddy for øyeblikket e innelåst med 2 snekkera som skulle sette inn nye håndtak og lås på døra vårs, og nu har vi blitt låst inne med dem. Ser for mæ en koselig natt med 2 unggutta, Eddy og mæ. Velkommen til Ghana.

Vi har endelig fådd en plass å bo. Brukte hele første uka på å leite rundt omkring etter akseptable alternativer. Første dagen ble æ med for å treffe en såkalt ?agent? som tar sæ betalt for å vise fram ledige rom. Eddy hadde snakka med han på forhånd, om et sted som hadde en bra pris og va ok. Øyeblikket han så mæ fant han ut at stedet plutselig ikke va så bra, og ville heller vise oss mye dyrere steder. Dermed ble det slik at Eddy dro rundt, mens æ venta tålmodig hjemme hos Joe og Guro som vi bodde hos første uka. Det ga likevel ingen resultater, vi vil jo ha vann og strøm osv? Accra har det ganske dårlig på de områdan hvis du ikke har tenkt å betale veldig mye. Alternativet vi sto igjen med før helga, va et lite rom, der mannen som leide ut sku BYNNE å bygge badet hvis vi ville flytte inn. Det skulle ta 10 daga. Ghana-daga, tenkte Yngvild. Det andre som e litt vanskelig med å skulle leie her, e at man må betale leia 2 ÅR i forveien. Ikke depositum nei, leie for 24 måneder før du får flytte inn. Korsn folk i det hele tatt kan leie sæ rom her, e uforståelig for mæ. Selvsagt, prisan på plassan vi så lå rundt 8000 for 2 år, så for mæ e det kanskje ikke så ille men for dem e det jo nærmest umulig. Æ kunne sikkert betalt mye mer og vi hadde fådd en bra plass i Accra, men vil heller ikke være den hvite redningen med pengboka full. Dessuten ska æ være her uten nå inntekt sikkert, så kan like greit bynne å være sparsom allerede. Uansett, historien endte med at Eddy kom ut av dusjen fredag mårra og sa:

 ?æ har tenkt. Vi bor i Tema hos kompisen min, Kwabena?.

Han har bad, kjøkken, strøm, vann og et stort ekstra soverom. Tema e et stykke utenfor Accra, men det får gå. Her e det mye mer pålitelig vann- og strømforsyning, det e hjembyen til Eddy så det e nært hjem til svigers (hurra?), byen e mye mindre og oversiktlig enn kaoset i Accra og Eddy trenger ikke reise langt av sted hver gang han trenger å gjøre nokka hjemme, gå i kirka og alle de andre tingan he HAS to do hele tiden. Huset vi bor i, e forresten kontoret til en NGO, the Abibimman Foundation, som jobber for ?????????????, der Kwabena jobber frivillig, og Eddy har tenkt å få mæ ansatt. Praktisk.

 I helga gjorde vi det æ hadde grudd mæ til. Bodde hjemme hos Eddy&co. Der bor for tiden mor Elizabeth, storesøster Julie, storesøster Cornelia, lillebror Maxwell, søskenbarn Abigail og lille søskenbarn på 7 år, Gifty. Og Eddy da. Og dem har 2 soverom. Kor sov Yngvild? På samme rom som mor og søstrene Danso? Det va skummelt det. Hadde sedd for mæ 3 personer i en seng, ingen luft og bråk hele natta? men æ fikk god plass i en diiiger dobbeltseng, været e såpass kaldt for tida at man ikke trenger vifte på om natta så sånn sett gikk alt meget bra med sovinga. Utenom bråket, selvsagt. I 7-tida på kvelden fredagen begynte dem å BE ute på fotballbanen som ligger rett utfor huset. Folk liker veldig godt å samle sæ i små prayer groups på kveldan og be og be og be høyt og lenge, og til langt på natt. Klokka 01 va dem enda ikke ferdig. Men æ trur det va da æ sovna. Lørdagen tilbrakte vi i huset, der æ vaska klær med søstra i 2 tima (må jo gjøre et inntrykk), og deretter satt og skreiv inn på data prøver som mora til Eddy ska ha på barneskolen der ho jobber. Det gjør vi forresten fortsatt? Søndagen ødela æ selvsagt hele inntrykket med å slippe bomba om at æ ikke sku i kirka. Ble litt krisestemning inne i hodet mitt da. Ikke nok med at æ ska bo med Eddy uten at vi e gift, tør ikke tenke på ka dem syns om det, så ska æ jammen ikke gå i kirka heller? Må skaffe mæ nå kirkeaktige klær i en fart så æ kan gå et par ganga så dem får fred. Dem går jo i en katolsk kirke og gudstjenestan der kan jo ikke på langt nær være like crazy som dem æ gikk i da æ bodde hos mr. Boamah og attended a pentecostal church, dvs. pinsemenighet. Dem e kjent for å ha litt utagerende gudstjenester. Ofte dem som også står på fotballbaner om natta forresten.

Nu har vi desinfisert bad og kjøkken, og det trengtes! Heldige mæ som har en mann som tåler like lite skitt og lort som mamma, og som kjefter på mæ dersom æ ikke vasker etter mæ? alt vi trenger nu e en madrass, vifta i taket også e vi en liten familie, æ, Eddy, Kwabena (husets overhode) og katta han driver og mater?.æsj? har ikke sedd den enda.

 

20.07

Ingen vann i krana. ingen vet koffor. vifta vi har hadd i 5 daga paa rommet e enda paa rommet, ikke hengt opp og kobla til strommen. katta skiter og tisser paa badegulvet. KWabena vil ikke ha den i huset, den har gjemt sae under badekaret og kommer ikke ut. derfor mater han den...for aa lokke den ut. Ikveld skal ae og Eddy campe i badekaret med fisk liggende utenfor hullet kattta har kroepet inni, og naar den kommer ut, halshugge den.... evt. hive den ut av huset uten aa ta den av dage. Dem har en OBRONI i huset nu, en hviting, og ae e i tillegg female... saa ae kommer til aa gjoere dem sproe foer august.... :-)

2 kommentarer

Vero

20.07.2007 kl.23:34

Høres ut som om du har det bra! Katta må dåkker få bort ja, det bli væl årnings. Svigers får no bare skjønn at du itj e nå kirkegjænger - jo før jo bedre! Så får du bare stikk innom innimellom, når Eddy syng å sånn :) Mærke at det hadd vært artig me en Ghana-tur no altså. Men må bli rik først.

Cec

22.07.2007 kl.21:54

Sååå hærlig at du har funne plass å bo ;)

Plutselig en dag kommer æ kanskje innom ;P hehehe ;)

Va d kos å se eddy ijænn?? ;)

Skriv en ny kommentar

hits