Ghana@50

Idag fyller Ghana 50 år som uavhengig stat. Hurra. Ghana gikk i bresjen for afrikanske lands frigjøring fra koloniherrene, og under Kwame Nkrumah i 1957 ble Ghana det første landet i Afrika sør for Sahara som ble en uavhengig nasjon. Men det gidder æ ikke skrive om, for æ e da tross alt ferdig me Afrikastudier.. Men min gamle professor, og lærer i Afrikansk historie, Per Hernæs, va på radion idag :) Kult hæ... Æ tok på mæ Ghana-skjorta mi idag for å feire litt æ å. Idag e det hvertfall full fest i Ghana.... sukk, den som kunne være der...
ghana

Irmelin va her forrige uke, og satt mæ til veggs når ho sporte ka æ sku gjøre til sommern, og æ sa...hmm...Ghana? da ville ho nemlig vite koffor æ alltid vil dit. For det kan jo ikke bare være fordi æ har en slags familie der, og forhåpentligvis en kjærest...Nokka mer må jo ligge bak? Æ har tenkt som det knaka og kommet opp med nån grunner...:


Du e velkommen ?overalt?


Folk driter i dæ i Vadsø hvis dem ikke kjenner dæ veldig godt - ingen vil hjelpe en ukjent fyr som har sklidd på isen for eksempel (typisk Norge-ting..) - selvsagt mener æ med det her at i Ghana hjelper folk hverandre uansett om dem kjenner dem eller ikke (hvis du sklir på ...sanda, eller har motorstopp).


Dømmes ikke for korsn du ser ut


I Ghana e det ikke et problem å blande venner og kjente, unge og gamle, i festlig lag.


Kan snakke med folk du ikke kjenner uansett kor du treffer dem.


Familien betyr mye


Barn er selvstendige og respekterer voksne og autoriteter


Omfangsrike kvinner e positivt J


Man kan kjøre etter veien å se folk stå å danse utfor en stereoanlegg-butikk


Man kan stå på et marked, i en blokk og se ned på en liten butikk der to knøtt står å shaker ass til musikken som spilles i butikken


Små brune barn oppi en balje helt hvit av såpe midt i glaninga til alle som går/kjører forbi


Billig mat e alltid i umiddelbar nærhet


Folk e i utgangspunktet positivt innstilt til dæ


Man blir akseptert og tatt med i gjengen/familien med en gang...som regel.jah. det va alt æ rakk. nu må æ tilbake på jobben og ha møte om IKT i barnehagen i 3 tima...hulk. stakkars mæ!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits